Γιούνκερ: Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία εντός και εκτός των συνόρων της ΕΕ

Γιούνκερ: Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία εντός και εκτός των συνόρων της ΕΕ

Μήνυμα από Γιούνκερ και Τουσκ. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δηλώνει ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό του γαλλικού λαού και της γαλλικής κυβέρνησης στον αγώνα εναντίον της βίας και του μίσους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πολεμήσει την τρομοκρατία εντός και εκτός των συνόρων της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά από την επίθεση στη Νίκαια που κόστισε τη ζωή σε σχεδόν 80 άτομα.

"Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία εντός και εκτός της ΕΕ", είπε σε μήνυμα μέσω του Twitter, προσθέτοντας, "Θα δείξουμε αποφασιστικότητά αλλά και ενότητα".

"Η Ευρώπη στέκει ενωμένη στο πλευρό του γαλλικού λαού και της γαλλικής κυβέρνησης στον αγώνα εναντίον της βίας και του μίσους", τόνισε από τη δική του μεριά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά την επίθεση στη Νίκαια.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ έκανε λόγο για μια "βάρβαρη" επίθεση.

Ο Τουσκ και ο Ρεντέρ έκαναν τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο μιας συνόδου η οποία διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, την Ουλάν Μπατάρ.

Γκάουκ: Μια επίθεση εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου

"Η φρίκη για την επίθεση στη Νίκαια δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Όλες οι σκέψεις μας βρίσκονται με τους Γάλλους φίλους μας", έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ εξέφρασε με το εξής γραπτό μήνυμα τα συλλυπητήριά του στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ:

"Η 14η Ιουλίου, η μέρα που η Γαλλία γιορτάζει την εθνική της επέτειο, συμβολίζει τις αξίες της Γαλλικής Επανάστασης, οι οποίες είναι και δικές μας αξίες. Μια επίθεση, επομένως, εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου. Η σκέψη μου και η συμπάθειά μου βρίσκονται αυτές τις δύσκολες ώρες με τα θύματα, τους συγγενείς τους και όλους τους συμπατριώτες σας".

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών "καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο τη βάρβαρη και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση" η οποία διαπράχθηκε χθες το βράδυ στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 80 ανθρώπων.

Σε ψήφισμά τους που εγκρίθηκε ομόφωνα, τα 15 κράτη μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ εκφράζουν "τη βαθιά τους συμπάθεια και τα συλλυπητήριά τους" στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης και στη γαλλική κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία, Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νίκαια Γαλλίας: Η στιγμή που το φορτηγό περνά μέσα από το πλήθος

Μακελειό στη Γαλλία: Φορτηγό έπεσε σε πλήθος. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Η Ισπανία ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα της

Ολάντ: Παράταση κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Μάχη μέσα σε Ιράκ και Συρία

SHARE:

24Media Network