Γκρέτα σε Μνούτσιν: “Δεν χρειάζομαι πτυχίο για να καταλάβω πως δεν αρκούν οι προσπάθειες σας για το κλίμα”

Γκρέτα σε Μνούτσιν: “Δεν χρειάζομαι πτυχίο για να καταλάβω πως δεν αρκούν οι προσπάθειες σας για το κλίμα”
Γκρέτα Τούνμπεργκ AP

Η 17χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα, απάντησε στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ που την κάλεσε να σπουδάσει Οικονομικά και μετά να ξανάλθει να τα πουν.

Δεν άφησε αναπάντητο το επικριτικό σχόλιο του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, στο Νταβός η 17χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Ο Στλιβεν Μνούτσιν σημειώνεται ότι ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την έκκληση που απηύθυνε την Τετάρτη η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα στην ομιλία της ενώπιον του Φόρουμ: “Σταματήστε αμέσως να επενδύετε σε ορυκτά καύσιμα ή εξηγήστε στα παιδιά σας γιατί δεν τα προστατεύσατε από το «κλιματικό χάος» που δημιουργήσατε”, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: “Είναι η επικεφαλής οικονομολόγος; Αφού σπουδάσει και σπουδάσει Οικονομικά, τότε μπορεί να ξαναέλθει να μιλήσουμε”.

Η 17χρονη απάντησε μέσω Twitter ότι η σχολική άδεια που έχει λάβει λήγει τον Αύγουστο, αλλά σε κάθε περίπτωση, “δεν χρειάζομαι πανεπιστημιακό πτυχίο για να διαπιστώσω ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα δεν αρκούν”.

Στην κόντρα θέση πήρε και ο νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν, μέσω μίας ανάρτησης με την οποία επιτίθεται στον υπουργό του Τραμπ: “Ο άνθρωπος που προέβλεπε ότι οι περικοπές φόρων θα αυτοχρηματοδοτούνταν, λέει ότι η Γκρέτα χρειάζεται μαθήματα στα Οικονομικά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα