Γνωστός αθλητής με τα χρώματα του Βελγίου ο αδελφός του Λασραουί

General atmosphere after the double terrorist attack in Brussels, Belgium on March 24, 2016. /           ,  24 , 2016.
General atmosphere after the double terrorist attack in Brussels, Belgium on March 24, 2016. / , 24 , 2016. SOOC

Ο Μουράντ Λασραουί καταδικάζει τις πράξεις του αδελφού του και σημειώνει ότι είχε διακόψει τις επαφές μαζί του 

Ο αδελφός του Ναζίμ Λασραουί, ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, καταδίκασε σήμερα με τον εντονότερο τρόπο "τις πράξεις του μεγαλύτερου αδελφού του και τις επιθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί, στη Γαλλία και το Βέλγιο", όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Μουράντ Λασραουί, αθλητής διεθνούς επιπέδου του ταεκβοντό, διευκρινίζει ότι είχε διακόψει κάθε επαφή με τον Ναζίμ αφότου ο τελευταίος έφυγε για να πολεμήσει στη Συρία.

Ο Ναζίμ, ένας 24χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής, είχε φύγει για τη Συρία στις αρχές του 2013 και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν ο ένας από τους δύο άνδρες που ανατινάχθηκαν το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ ενώ το DNA του βρέθηκε σε πολλές κρυψώνες των τρομοκρατών. Οι βελγικές αρχές τον καταζητούσαν από την προηγούμενη ημέρα, όταν διαπίστωσαν ότι ήταν το πρόσωπο που είχε συνταξιδέψει με τον Σαλά Αμπντεσλάμ —έναν από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι— με το όνομα Σουφιάν Καγιάλ. Χρησιμοποιώντας το ίδιο ψευδώνυμο είχε νοικιάσει μια από τις κρυψώνες της ομάδας, στο Οβελέ.

Ο Μουράντ Λασραουί, ο μικρότερος αδελφός, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου απόψε στα γραφεία της γαλλόφωνης βελγικής ομοσπονδίας Ταεκβοντό στο Ούκλε, μια κοινότητα των Βρυξελλών. Ο Μουράντ είχε εκπροσωπήσει το Βέλγιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό που διεξήχθη πέρσι τον Μάιο στο Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας, στην κατηγορία των -54 κιλών. Τον Ιούλιο κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία του στην Πανεπιστημιάδα, στη Νότια Κορέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες
SHARE: