Απίστευτο: Γυναίκα βάζει μάσκαρα και πέφτει για ύπνο χωρίς να τη βγάλει επί 25 χρόνια

Απίστευτο: Γυναίκα βάζει μάσκαρα και πέφτει για ύπνο χωρίς να τη βγάλει επί 25 χρόνια
Γυναίκα δεν αφαιρεί το μακιγιάζ της για 25 χρόνια Glomex

Μία γυναίκα είχε την κακιά συνήθεια να μην αφαιρεί το μακιγιάζ της για 25 χρόνια. "Πρώτη φορά βλέπουμε κάτι αντίστοιχο", δήλωσαν οι γιατροί που την εξέτασαν.

Πολλές γυναίκες καμιά φορά πέφτουν για ύπνο και ξεχνάνε ή είναι πολύ κουρασμένες να αφαιρέσουν το μακιγιάζ τους, γνωρίζοντας όμως ότι αυτό είναι λάθος. Και φυσικά, καμία δεν συνηθίζει να το κάνει αυτό κάθε βράδυ. Ή μήπως όχι;

Μία γυναίκα από την Αυστραλία έχει υιοθετήσει αυτή την κακιά συνήθεια να μην αφαιρεί τη μάσκαρα πριν κοιμηθεί για 25 χρόνια. Το ξεκίνησε από τότε που ήταν 25 ετών και το συνεχίζει μέχρι και τώρα στην ηλικία των 50.

Μία ματιά στη φωτογραφία της γυναίκας μπορεί να σε πείσει πόσο σημαντικό είναι να αφαιρείς το μακιγιάζ πριν πέσεις στο κρεβάτι.

Η Tereza Lynch αποφάσισε να επισκεφτεί τον γιατρό της αφού είχε μία περίεργη ενόχληση στο μάτι. Το περιέγραφε σαν να είχε κολλήσει κάτι στο εσωτερικό του ματιού και δεν μπορούσε να το αφαιρέσει. Μόλις την εξέτασε ο γιατρός ήταν σοκαρισμένος με αυτό που αντίκρισε, ενώ η περίπτωσή της κατέληξε να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από την Αμερικάνικη Ακαδημία Οφθαλμολογίας. Στα πλαίσια της έρευνας αυτής, η Lynch παραδέχτηκε ότι φορούσε έντονη μάσκαρα για 25 χρόνια και δεν την αφαιρούσε ποτέ.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο εσωτερικό των βλεφάρων. Η συσσωρευμένη ποσότητα μάσκαρας είχε σκληρύνει και μετατραπεί σε ογκώδη κομμάτια και την έκαναν να αισθάνεται σαν να έχει κολλήσει κάτι στο μάτι. Στην πραγματικότητα πράγματι κάτι είχε κολλήσει στο μάτι!

“Οι συγκεντρώσεις των υπολειμμάτων μάσκαρας έχουν ενσωματωθεί στον επιπεφυκότα και πήγαν βαθύτερα στον κερατοειδή χιτώνα. Με άλλα λόγια, είχε αυτά τα τραχιά πράγματα κολλημένα στο εσωτερικό του βλεφάρου και έτσι κάθε φορά που έκλεινε τα μάτια, γρατζουνούσαν τον βολβό του ματιού.

Η βλεννογόνος μεμβράνη που καλύπτει το μάτι είναι ο επιπεφυκότας και προστατευτεί το μάτι από λοιμώξεις. Λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε αυτή η δυσάρεστη συνήθεια, στο εσωτερικό των βλεφάρων της εμφανίστηκαν μόνιμες ουλές, κάτι σαν τατουάζ. Έχει επίσης σημάδια στο εξωτερικό του ματιού”, σύμφωνα με τους γιατρούς που την εξέτασαν.

Χρειάστηκε μία 90λεπτη διαδικασία για την απομάκρυνση των μεγαλύτερων σημαδιών που είχαν δημιουργηθεί κάτω από τα βλέφαρά της. Είχαν αποκτήσει τέτοιο βάθος, που κάποια εμφανίστηκαν πάνω σε άλλα. Η Lynch ισχυρίζεται πως ήταν “τόσο άβολα” και μπορούμε να φανταστούμε γιατί.

Οι γιατροί ήταν πραγματικά έκπληκτοι μόλις είδαν το μάτι της, ενώ υποστήριξαν πως σε όλη τους την καριέρα δεν είχαν ξαναέρθει αντιμέτωποι ποτέ ξανά με ανάλογη περίπτωση.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η Lynch μετά από αυτό θα αλλάξει την ανθυγιεινή της συνήθεια να μην αφαιρεί το μακιγιάζ πριν κοιμηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα