Γυναικεία υπόθεση ο πρωθυπουργικός θώκος της Βρετανίας

Γυναικεία υπόθεση ο πρωθυπουργικός θώκος της Βρετανίας

Μέι και Λίντσομ πέρασαν στον "τελικό" που θα αναδείξει τη διάδοχο του Ντέιβιντ Κάμερον, την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στη Βρετανία μετά την Μάργκαρετ Θάτσερ

Η υπουργός Εσωτερικών Τερίσα Μέι και η ευρωσκεπτικίστρια Άντρεα Λίντσομ είναι οι δύο διεκδικήτριες του πρωθυπουργικού θώκου της Βρετανίας, όπως προέκυψε την Πέμπτη με την νικήτρια να αναλαμβάνει να οδηγήσει την χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη δεύτερη ψηφοφορία των βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος, η Μέι πήρε 199 ψήφους και η Λίντσομ 84. Τρίτος ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος με 46 προτιμήσεις, έμεινε εκτός "τελικού".

"Η ψηφοφορία αυτή δείχνει ότι το κόμμα μπορεί να ενωθεί και υπό την ηγεσία μου, αυτό θα γίνει", είπε η Μέι στους υποστηρικτές της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Στο επόμενο και τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, τα μέλη του κόμματος σε όλη τη χώρα θα αποφασίσουν στις 9 Σεπτεμβρίου ποια από τις δύο κυρίες θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά την Μάργκαρετ Θάτσερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρετανία: Πρώτη νίκη της Μέι στην κούρσα για τη διαδοχή του Κάμερον

SHARE: