Hurriyet: Η Τουρκία θα αποκτήσει τα πρώτα F-35 τον Ιούνιο

Hurriyet: Η Τουρκία θα αποκτήσει τα πρώτα F-35 τον Ιούνιο
Αεροσκάφος F-35A Φωτό Αρχείου AP

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, τα πρώτα αεροσκάφη θα παραδοθούν στην Τουρκία τον ερχόμενο μήνα, παρά τις προσπάθειες του Αμερικανικού Κογκρέσου να μπλοκάρει την παράδοση όπλων στην Άγκυρα

Η Τουρκία αναμένεται να αποκτήσει τα πρώτα μαχητικά τύπου F-35 στις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Hurriyet” η οποία επικαλείται πηγές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η τελετή για την παράδοση των πρώτων 30 αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο προγραμματισμός για την παράδοση και παραλαβή των αεροσκαφών προχωρά κανονικά “παρά τις προσπάθειες του Αμερικανικού Κογκρέσου να μπλοκάρει την προμήθεια τέτοιων όπλων στην τουρκική κυβέρνηση”, ύστερα από τη συμφωνία της Άγκυρας για την προμήθεια των S-400 από την Μόσχα.

Μέχρι την οριστική μεταφορά των αεροσκαφών στην Τουρκιά, θα μεσολαβήσει η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στις ΗΠΑ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι απαραίτητες εργασίες στις βάσεις όπου θα αναπτυχθούν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εφημερίδα αναμεταδίδει και δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με τις αμερικανικές εστάσεις, όπου τονίζει ότι αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στις απειλές τους, η Τουρκία θα αντιδράσει. “Η παλιά Τουρκία δεν υπάρχει πια”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα