Η Amazon περιορίζει την πρόσβαση σε ΛΟΑΤΚΙ+ προϊόντα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Amazon περιορίζει την πρόσβαση σε ΛΟΑΤΚΙ+ προϊόντα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Στιγμιότυπο από gay pride ap

Ενώ ο μήνας του pride φτάνει στο τέλος του, η Amazon, υπό τον φόβο κυρώσεων, αποφάσισε να περιορίσει την πρόσβαση σε ΛΟΑΤΚΙ+ προϊόντα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στην απόφαση να περιορίσει τα αποτελέσματα αναζήτησης που σχετίζονται με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και ζητήματα στον ιστότοπό της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχώρησε ο διαδικτυακός κολοσσός λιανικής πώλησης της Amazon.

Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία προχώρησε στην παραπάνω απόφαση, καθώς φέρεται να δέχτηκε πιέσεις από τις αρχές του κράτους του Κόλπου.

Το να είσαι γκέι είναι παράνομο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Είναι μία από τις 69 χώρες στον κόσμο όπου το να είσαι ομοφυλόφιλος ποινικοποιείται.

Η είδηση αυτή έρχεται καθώς ο μήνας του Pride, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον εορτασμό των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε όλο τον κόσμο, πλησιάζει στο τέλος του.

«Ως εταιρεία, παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη και πιστεύουμε ότι τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων πρέπει να προστατεύονται», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon στο BBC.

«Με τα καταστήματα της Amazon σε όλο τον κόσμο, πρέπει επίσης να συμμορφωνόμαστε με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», πρόσθεσαν.

Η εταιρεία πήρε την απόφαση να περιορίσει τις αναζητήσεις αφού απειλήθηκε με κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΑΕ, σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι έφεραν στο φως για πρώτη φορά το θέμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα