news 24/7

AMAZON

ΜέΡΑ25: καταθέτει τροπολογία για φορολόγηση των Facebook, Amazon, Netflix, Google, Spotify

ΜέΡΑ25: καταθέτει τροπολογία για φορολόγηση των Facebook, Amazon, Netflix, Google, Spotify

Το ΜέΡΑ25 πρότεινε 4% φορολόγηση επί των μεικτών εσόδων της εκάστοτε ψηφιακής πολυεθνικής επιχείρησης στην ελληνική επικράτεια. Το ποσό αυτό θα πηγαίνει στους εγχώριους παραγωγούς πολιτιστικών προϊόντων.

Amazon logo

ΕΕ κατά Amazon για στρέβλωση του ανταγωνισμού

"Καταλήξαμε στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι η Amazon έχει καταχραστεί παράνομα τη δεσπόζουσα θέση της ως πάροχος υπηρεσιών αγοράς σε Γερμανία και Γαλλία", δήλωσε η Μ. Βεστάγκερ.

In this Oct. 18, 2010 photo, an Amazon.com package awaits delivery from UPS in Palo Alto, Calif. Amazon.com Inc. reports third-quarter financial results Thursday, Oct. 21, after the market close.(AP Photo/Paul Sakuma)

ΗΠΑ: Με κορονοϊό σχεδόν 20.000 εργαζόμενοι της Amazon

Το 1,44% των εργαζομένων στην Amazon, δηλαδή περίπου 20 χιλιάδες, μολύνθηκαν από κορονοϊό. Πυρά κατά της εταιρείας από οργανώσεις. Την κατηγορούν οτι άφησε τη νόσο "να εξαπλωθεί σαν σκόνη" στις εγκαταστάσεις της.

Piet Coelewij, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Public-MediaMarkt

Public - MediaMarkt: Από την Amazon ο νέος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Piet Coelewij έχει αναλάβει με επιτυχία ηγετικούς ρόλους σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο μεταξύ των οποίων και Αντιπρόεδρος της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειoγια τον τομέα Hardlines.

Ο επικεφαλής του Facebook Mark Zuckerberg καταθέτει μέσω τηλεδιάσκεψης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Μια ιστορική ακρόαση: Οι εξηγήσεις από Google, Amazon, Apple,Facebook και τα "καρφιά" του Ζούκερμπεργκ

Η δικαστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων στοχεύει να διαπιστώσει έαν οι ανταγωνιστικές πρακτικές των τεσσάρων τεχνολογικών κολοσσών πλήττει τους μικρότερους ανταγωνιστές τους.

"Μπλόκο" της Amazon στις αρχές - Απαγορεύει για έναν χρόνο την αναγνώριση προσώπων

"Μπλόκο" της Amazon στις αρχές - Απαγορεύει για έναν χρόνο την αναγνώριση προσώπων

Οι "φωνές" για παραβίαση δικαιωμάτων και ενδεχόμενη φυλετική προκατάληψη κορυφώθηκαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και η Amazon αποφάσισε την αναστολή του λογισμικού αναγνώρισης από τις αρχές.

Τζεφ Μπέφος, ιδιοκτήτης της Άμαζον και της Washington Post

Κορονοϊός: Η Amazon απαγόρευσε 1 εκατομμύριο προϊόντα που υποτίθεται ότι θεραπεύουν ή προφυλάσσουν από τον κορονοϊό

Θέλοντας να αποδείξει ότι δεν ανέχεται φαινόμενα αισχροκέρδειας η Amazon προχώρησε στην απαγόρευση ενός εκατομμυρίου προϊόντων που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Γνωρίστε την Q

Γνωρίστε την Q: Η πρώτη άφυλη βοηθητική φωνή, χτυπά τον σεξισμό

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι βοηθητικές φωνές έχουν θηλυκά ονόματα: η Alexa της Amazon, η Cortana της Microsoft, η Siri της Apple. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου φύλου, προτιμάνε να ακούνε γυναικεία φωνή όταν χρειάζονται βοήθεια.

Στιγμιότυπο από G20

G20: Συμφωνία για κοινούς κανόνες στη φορολόγηση τεχνολογικών κολοσσών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει στη διάθεσή του το Reuters, οι οικονομικοί αξιωματούχοι της G20 δηλώνουν επίσης ότι η παγκόσμια ανάπτυξη είναι πιθανόν να επιταχυνθεί φέτος και την επόμενη χρονιά, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η κλιμάκωση των εντάσεων για το εμπόριο και τις γεωπολιτικές σχέσεις είναι μεταξύ των σημαντικότερων κινδύνων.

Jeff Bezos

Τζεφ Μπέζος: Το National Enquirer αγόρασε τα μηνύματα που έστελνε στην ερωμένη του

Το National Enquirer κατέβαλε 200.000 δολάρια στον αδελφό της ερωμένης του Τζεφ Μπέζος για να αποσπάσει τα γεμάτα υπονοούμενα σύντομα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon με αυτή την γυναίκα, γράφει η Wall Street Journal.

Internet - Φωτό Αρχείου

Στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών οι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί

Στα "χαρακώματα" βρίσκονται Google, Amazon, Facebook, Apple και άλλοι αμερικανοί τεχνολογικοί κολοσσοί, μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλλει φόρο 2% στα έσοδα από τις δραστηριότητές τους στη χώρα.

Ο Τζεφ Μπέζος έχει κάθε λόγο να χαίρεται...

Forbes: Ο Τζεφ Μπέζος "εκθρόνισε" τον Μπιλ Γκέιτς από την κορυφή μετά από 24 χρόνια

Τιτανομαχία στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, αφού ο ιδρυτής της Amazon κατάφερε φέτος να επικρατήσει για πρώτη φορά του ιδρυτή της Microsioft, ο οποίος έχασε τον τίτλο ύστερα από δύο και πλέον δεκαετίες.

Πώς Google, Apple, Facebook, Amazon και Microsoft πήραν τον έλεγχο της ψηφιακής μας ζωής

Πώς Google, Apple, Facebook, Amazon και Microsoft πήραν τον έλεγχο της ψηφιακής μας ζωής

Το ολιγοπώλιο του διαδικτύου & οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του ολιγοπωλίου στο διαδίκτυο; Εξηγεί ο λέκτορας του Τμήματος Επιστημών Πληροφορίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης Νίκος Σμυρναίος

Τζεφ Μπέζος

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon προτείνει: Πρέπει να κάνουμε αποικία στη Σελήνη

«Θα πρέπει να αφήσουμε αυτό τον πλανήτη. Πρόκειται να τον αφήσουμε και αυτό θα κάνει τον πλανήτη μας καλύτερο. Θα πηγαίνουμε και θα ερχόμαστε και όσοι θέλουν να μείνουν εδώ, θα μείνουν» δήλωσε ο επικεφαλής της Amazon