Η απάντηση των Nirvana στο "μωρό" που τους μήνυσε για παιδική πορνογραφία

Krist Novoselic και Dave Grohl μαζί με τον Butch Vig παραγωγό του "Nevermind".
Krist Novoselic και Dave Grohl μαζί με τον Butch Vig παραγωγό του "Nevermind". ASSOCIATED PRESS

Εκπρόσωποι των Nirvana διατείνονται πως το "μωρό" του άλμπουμ που κατέθεσε τη μήνυση επωφελούνταν από αυτό για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες ενώ έχει ταττού τον τίτλο του, "Nevermind", στο στήθος.

Οι Nirvana απάντησαν δημόσια στην μήνυση που κατέθεσε το "μωρό" του εξωφύλλου του άλμπουμ Nevermind που φωτογραφήθηκε γυμνό σε μια πισίνα σε ηλικία 4 μηνών.

Ο πλέον 30 ετών Spencer Elden μήνυσε την μπάντα για παιδική πορνογραφία. Ισχυρίστηκε ότι υπέφερε από μακροχρόνιες ζημιές καθώς και πως τον εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά για εμπορικούς σκοπούς.

ADVERTISING

Εκπρόσωποι των Nirvana σε δήλωσή τους υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα της μήνυσης ενώ υπογραμμίζουν ότι το χρονικό όριο που θα μπορούσε να έχει κατατεθεί έχει παρέλθει. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το διάστημα των 10 ετών από την κυκλοφορία του άλμπουμ, δηλαδή από το 1991. "Από το 1992 το άλμπουμ ήταν ήδη παγκοσμίως γνωστό. Ο Elden γνώριζε ότι ήταν το μωρό της εικόνας".

"Πέρασε τρεις δεκαετίες επωφελούμενος από αυτό το εξώφυλλο και την δημοσιότητα που του πρόσφερε ο τίτλος του "Nirvana Baby". Μάλιστα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του συγκροτήματος, στο στήθος του έχει τατουάζ τη λέξη "Nevermind".

Ο Elden στη μήνυση που κατέθεσε τον Αύγουστο του 2021 διεκδικεί το ποσό των 150.000 δολαρίων από τον ντράμερ, Dave Grohl, τον μπασίστα Krist Novoselic, την περιουσία του Kurt Cobain, τον φωτογράφο Robert Fisher καθώς και τις δισκογραφικές εταιρείες Universal Music και Geffen Records.

Τον Νοέμβριο ο Elden κατέθεσε τροποποιήσεις στη μήνυση, υποστηρίζοντας πως φωτογραφήθηκε σε στυλ που παραπέμπει στον ιδρυτή του Playboy, Hugh Hefner.

Ο ίδιος διεκδικεί ακόμα την τροποποίηση του εξωφύλλου σε περίπτωση επανέκδοσης του άλμπουμ. "Εάν με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων το άλμπουμ ξανακυκλοφορήσει, επιθυμεί να μην δει όλος ο πλανήτης τα γεννητικά του όργανα", ανέφερε ο δικηγόρος του.

Τελικά, το Nevermind πράγματι επανακυκλοφόρησε όπως ακριβώς ήταν η αρχική του μορφή, δηλαδή με τη φωτογραφία του Elden.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network