Η αστυνομία έπιασε 21 καταζητούμενους με τρικ από τους Simpsons

Η αστυνομία έπιασε 21 καταζητούμενους με τρικ από τους Simpsons

Το έξυπνο σχέδιο των αρχών για να ξετρυπώσουν παραβάτες του νόμου και το οποίο είχε προβληθεί χρόνια πριν στην πασίγνωστη αμερικανική σειρά

Ένα έξυπνο σχέδιο εφάρμοσε η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ, στην Αγγλία για να συλλάβει παραβάτες που νόμου, με την προσπάθειά της να στέφεται με επιτυχία, καθώς έπιασε 21 άτομα.

Σύμφωνα με την εν λόγω επιχείρηση, η αστυνομία έστειλε κάρτες από μια μη υπαρκτή εταιρία στις διευθύνσεις ορισμένων καταζητούμενων, υποσχόμενη δωρεάν χριστουγεννιάτικα καλάθια, με σαμπάνιες, κρασιά, πουτίγκες και άλλα προϊόντα.

 

Οι καταζητούμενοι που ενδιαφέρονταν για το καλάθι, το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να κανονίσουν τον χρόνο παράδοσής του. Όταν αυτό γινόταν, στο σημείο εμφανιζόταν η αστυνομία. Με αυτό τον τρόπο συνελήφθησαν 21 άτομα που κατηγορούνται για διαρρήξεις, επιθέσεις, απάτες, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, επικίνδυνη οδήγηση, παρενοχλήσεις και ναρκωτικά.

Ο επικεφαλής του τμήματος δήλωσε σχετικά: “Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η καινοτόμος προσέγγισή μας έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα και θα συνεχίσουμε να αναζητάμε νέους τρόπους για την σύλληψη όσων ψάχνουμε. Το να στέλνουμε αστυνομικούς σε διευθύνσεις όπου οι άνθρωποι που αναζητάμε δεν κατοικούν πλέον, κοστίζει”.

Το εν λόγω σχέδιο πάντως δεν αποτελεί πρωτοτυπία, καθώς ορισμένοι στο διαδίκτυο κάνουν λόγο για εντυπωσιακή ομοιότητά του με ιστορία στη σειρά The Simpsons.

Στο επεισόδιο με τον τίτλο Lisa the Sceptic (ένατη σεζόν, έβδομο επεισόδιο) υπάρχει μια ιστορία, στην οποία ο αρχηγός Γουίγκαμ και η υπόλοιπη αστυνομική δύναμη του Σπρίνγκφιλντ ξεγελούν αρκετούς κακοποιούς της πόλης και τους δελεάζουν με δώρο σκάφος να μπουν σε μια “λοταρία”. Ο Χόμερ Σίμπσονς, ο οποίος αναζητούνταν για απλήρωτες κάρτες στάθμευσης, πιάνεται αλλά νευριάζει περισσότερο για το ότι δεν θα πάρει το σκάφος.

(Πηγή: Indy100)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα