Η γαλλική Sanofi θα παράγει έως 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου της αμερικανικής Moderna

Η γαλλική Sanofi θα παράγει έως 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου της αμερικανικής Moderna
Εμβόλιο Moderna. AP

H Sanofi με την Moderna ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παράγουν όσες περισσότερες δόσεις εμβολίου μπορούν από το Σεπτέμβριο και έπειτα.

Η μεγάλη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ανακοίνωσε ότι θα παράγει έως 200 εκατ/ δόσεις του εμβολίου Covid-19 της αμερικανικής Moderna. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο στο εργοστάσιο της Sanofi στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι η τρίτη συμφωνία της Sanofi, καθώς είχαν προηγηθεί ανάλογες συμφωνίες με την Pfizer/BioNTech για την παραγωγή 125 εκατ. δόσεων του εμβολίου τους προοριζόμενες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και με την αμερικανική Johnson & Johnson για την παραγωγή 12 εκατ. δόσεων το μήνα σε γαλλικό εργοστάσιο.

Η Sanofi είναι η μοναδική εταιρεία που έχει διαθέσει την παραγωγική δυναμικότητα της και τεχνογνωσία της για την υποστήριξη της παραγωγής τριών εμβολίων Covid-19 άλλων εταιρειών. «Από την αρχή της πανδημίας δραστηριοποιούμαστε σε πολλαπλά μέτωπα και έχουμε δείξει αλληλεγγύη σε άλλες φαρμακευτικές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi Πολ Χάντσον.

Παράλληλα, η Sanofi -που έμεινε πίσω στην «κούρσα» των εμβολίων κατά του κορονοϊού- έκανε γνωστό ότι συνεχίζει την ανάπτυξη δύο δικών της εμβολίων Covid-19, ένα σε συνεργασία με τη GlaxoSmithKline (GSK) και ένα με την αμερικανική Translate Bio.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version