ΕΜΒΟΛΙΟ MODERNA

Εμβόλιο της Moderna

Ελβετία: Καταστρέφει πάνω από 10 εκατ. ληγμένες δόσεις εμβολίων της Moderna

10,3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna θα καταστραφούν επειδή έληξαν την Τετάρτη. Η Ελβετία είχε παραγγείλει περισσότερες δόσεις από ό,τι χρειάζονταν για τους 8,7 εκατ. κατοίκους της

Χορήγηση εμβολίου σε παιδί

Moderna: Αίτημα για έγκριση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 6 ετών

Την έγκριση του εμβολίου της για τα παιδιά από 6 μηνών έως 6 ετών πρόκεται να ζητήσει η Moderna από FDA και EMA, καθώς οι δοκιμές έδειξαν ότι είναι ασφαλές και προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση.

Εργαστήριο μελέτης κορονοϊού

Κορονοϊός: Έρχεται "παγκόσμιο" εμβόλιο για όλες τις μεταλλάξεις - Ποια χάπια δρουν κατά της Όμικρον

Ξεκίνησαν έρευνες για την παρασκευή ενός "παγκοσμίου" εμβολίου, που θα μπορεί να εξουδετερώσει όλες τις παραλλαγές και την εμφάνιση ενός νέου κορονοϊού. Ποια χάπια δρουν εναντίον της μετάλλαξης Όμικρον και σε τι φάση βρίσκονται οι μελέτες των εταιριών φαρμάκων.

Εμβόλιο Moderna

Εμβόλιο κορονοϊού: Μικρότερος κίνδυνος μόλυνσης και νοσηλείας με το Moderna

Ελαφρώς λιγότερες λοιμώξεις COVID και μικρότερο κίνδυνο νοσηλείας παρουσιάζουν, σύμφωνα με αμερικανική συγκριτική μελέτη οι εμβολιασμένοι με Moderna σε σχέση με όσους έχουν λάβει το εμβόλιο της Pfizer.

Έγκυος εν μέσω πανδημίας

ΕΜΑ: Ασφαλή τα εμβόλια mRNA κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Υπερτερούν των πιθανών κινδύνων για τις μέλλουσες μητέρες και τα έμβρυα τα οφέλη από τη λήψη εμβολίων mRNA κατά της Covid-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Εμβολιασμός στο Ισραήλ

Κορονοϊός: Θα χρειαστούμε και δεύτερη δόση για την Όμικρον; Πού βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή

Την ώρα που το Ισραήλ γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά σε τέταρτη δόση κατά της covid-19, οι επιστήμονες αναλύουν τα δεδομένα για τα ενισχυτικά σκευάσματα. Τα βλέμματα στις ΗΠΑ.

Η μετάλλαξη "όμικρον" συμπεριφέρεται σαν επιθετικός που νικάει τις αντίπαλες άμυνες

Η μετάλλαξη "όμικρον" συμπεριφέρεται σαν επιθετικός που νικάει τις αντίπαλες άμυνες

Τι κάνει τη μετάλλαξη 'όμικρον' σούπερ μεταδοτική, πόσο μας καλύπτουν τα εμβόλια, ποιο είναι το ποσοστό σοβαρής νόσησης και τι πρέπει να κάνουμε στις γιορτές για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Bonus: γιατί η τρίτη δόση του Moderna είναι μισή.

Εμβόλιο Moderna

Moderna: Έτοιμη να αναπτύξει ενισχυτική δόση εμβολίου που θα καλύπτει και την Όμικρον

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna ανακοίνωσε για την εταιρεία ότι είναι έτοιμη να παρασκευάσει μια τρίτη αναμνηστική δόση που θα καλύπτει και τη μετάλλαξη Όμικρον.

Εμβόλιο κατά της COVID-19

Εμβόλιο Κορονοϊού: Ένας χρόνος αγωνίας για το τείχος ανοσίας που δεν επιτεύχθηκε

Δεκαπέντε και πλέον εκατομμύρια δόσεις, περίπου 6,8 εκατομμύρια πολίτες και επίσης εκατομμύρια αναφορές, δημοσιεύσεις, ρεπορτάζ και fake news, αποτελούν τον αριθμητικό απολογισμό της Επιχείρησης Ελευθερία για το 2021. Τι πετύχαμε τελικα.

Εμβόλιο Pfizer

Μετάλλαξη Όμικρον: Μόνο τα mRNA εμβόλια προστατεύουν και από την απλή λοίμωξη

Αν και όλα τα εμβόλια προστατεύουν σημαντικά έναντι της βαριάς νόσησης, τα mRNA φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματικότερα όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον κυρίως μετά την αναμνηστική δόση.

Εξέταση για HIV

HIV: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από το νέο mRNA εμβόλιο

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από ένα αμερικανικό πειραματικό mRNA εμβόλιο κατά του ιού HIV. Είναι ασφαλές και δημιουργεί την επιθυμητή ανοσιακή απόκριση σε επίπεδο τόσο αντισωμάτων όσο και κυττάρων.

Σταθμός τρένων στο Λονδίνο με κόσμο που φορά μάσκες

Παγκόσμιος Συναγερμός για τη Μετάλλαξη Όμικρον: Σύσταση ΠΟΥ να μην ταξιδεύουν οι άνω των 60 - Τι ισχύει για τα εμβόλια

Ο ΠΟΥ συνιστά στους άνω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες να μην ταξιδεύουν λόγω της Μετάλλαξης Όμικρον. Εξαπλώνεται στην Ευρώπη η νέα παραλλαγή. Τι λέει ο ιδρυτής της BioNTech για την προστασία από το εμβόλιο.

Ερευνητές της BionTech

Μετάλλαξη Όμικρον: BioNTech και Moderna ετοιμάζονται για προσαρμοσμένα εμβόλια

BioNTech και Moderna αναμένουν τα πορίσματα των ερευνών προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο μια προσαρμοσμένη δόση εμβολίου είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Άνθρωποι με μάσκα στο μετρό της Φρανκφούρτης

Γερμανία - Υπουργός Υγείας: "Στο τέλος του χειμώνα σχεδόν κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός"

Ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης με την μετάλλαξη Δέλτα είναι τεράστιος ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων.

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Pfizer-BioNTech-Moderna: 1.000 δολάρια το δευτερόλεπτο για τα εμβόλιά τους

Σύμφωνα με έκθεση του People’s Vaccine Alliance οι τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες καταγράφουν συνολικά κέρδη χιλιάδων ευρώ μέσα σε ένα μόλις λεπτό, χάρη στα εμβόλιά τους κατά του κορονοϊού που διατίθενται παγκοσμίως.

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Εμβόλιο κορονοϊού: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση και σε ηλικίες 18-49 ετών

Στην έγκριση της χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου κορονοϊού σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών που έχουν κλείσει 6 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, προχώρησε η Επιτροπή Εμβολιασμών.