Βρετανία – Κορονοϊός: Εγκρίθηκε για πρώτη φορά το διπλό εμβόλιο της Moderna

Βρετανία – Κορονοϊός: Εγκρίθηκε για πρώτη φορά το διπλό εμβόλιο της Moderna
Εμβόλιο κορονοϊού Menelaos Myrillas / SOOC

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε το νέο δισθενές εμβόλιο της Moderna, το οποίο αντιμετωπίζει και τις υποπαραλλαγές της Όμικρον.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το διπλό εμβόλιο της Moderna, το οποίο αντιμετωπίζει τόσο τον αρχικό ιό Covid όσο και τη νεότερη παραλλαγή Omicron.

Το αναβαθμισμένο εμβόλιο, όπως αναφέρει το BBC, θα είναι διαθέσιμο ως αναμνηστική δόση από το φθινόπωρο και θα παρέχει καλύτερη προστασία έναντι των υποπαραλλαγών. Η Moderna δήλωσε ότι θα μπορούσε να προμηθεύσει 29 εκατομμύρια δόσεις φέτος.

Η φαρμακευτική και βιοτεχνολογική εταιρεία Moderna είχε ανακοινώσει την ανάπτυξη του εμβολίου τον Ιούλιο, τονίζοντας πως το νέο εμβόλιο στοχεύει τόσο στο αρχικό στέλεχος, όσο και στην πρώτη παραλλαγή Omicron (BA.1), που εμφανίστηκε τον περασμένο χειμώνα.

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου εξέτασε τα στοιχεία και έδωσε την έγκριση του εμβολίου για χρήση σε ενήλικες.

Η Δρ Τζουν Ρέιν, διευθύνων σύμβουλος της ρυθμιστικής αρχής, δήλωσε: “Η πρώτη γενιά εμβολίων Covid-19 που χρησιμοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να παρέχουν σημαντική προστασία έναντι της νόσου και να σώζουν ζωές.

Αυτό που μας δίνει αυτό το δισθενές εμβόλιο είναι ένα ακονισμένο εργαλείο που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε από αυτήν την ασθένεια, καθώς ο ιός συνεχίζει να εξελίσσεται“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα