Η Γερμανία υποδέχεται τους πρόσφυγες, μεταφράζοντας το Σύνταγμά της στα αραβικά

Η Γερμανία υποδέχεται τους πρόσφυγες, μεταφράζοντας το Σύνταγμά της στα αραβικά

Στα αραβικά μεταφράστηκαν τα 20 πρώτα άρθρα του γερμανικού Συντάγματος, ώστε να μπορέσουν να ενσωματωθούν καλύτερα στην κοινωνία οι πρόσφυγες

Η Γερμανία μετέφρασε τα 20 πρώτα άρθρα του συντάγματός της, τα οποία αναφέρονται στα βασικά δικαιώματα όπως η ελευθερία του λόγου, στα αραβικά για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία.

Το Βερολίνο αναμένει φέτος τουλάχιστον 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Πέραν του κόστους και των προκλήσεων που τίθενται για την υποδοχή και την περίθαλψη τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων, ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 1% του πληθυσμού της Γερμανία, πολλοί ανησυχούν για το αν θα καταφέρουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι εφόσον προσπαθήσουν να ενσωματωθούν.

«Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ πρέπει όχι μόνο να μάθουν γερμανικά, αλλά και τους κανόνες του παιχνιδιού της ζωής εδώ», τόνισε στη συνέντευξή του.

«Είμαι πεπεισμένος ότι τα 20 πρώτα άρθρα του συντάγματός μας είναι αυτά που διαμορφώνουν την κουλτούρα μας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι έχουν τυπωθεί 10.000 αντίτυπα τα οποία θα διανεμηθούν στα κέντρα καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.

«Κανείς δεν αναγκάζεται όταν έρχεται στη Γερμανία να αλλάξει τη θρησκεία του, να αλλάξει την προσωπική του ζωή. Όμως αυτό που είναι σημαντικό για την κουλτούρα μας είναι ότι οι αρχές της δημοκρατικής μας κοινωνίας ισχύουν για όλους», τόνισε ο Γκάμπριελ.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πρέπει να αποδεχθούν αρχές όπως ο διαχωρισμός της εκκλησίας και του κράτους, τα ίσα δικαιώματα για άνδρες και γυναίκες, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και η ελευθερία της έκφρασης, εξήγησε ο Γερμανός αντικαγκελάριος. Παράλληλα τόνισε ότι στη Γερμανία δεν είναι ανεκτός ο αντισημιτισμός.

Μεζιέρ: Στα σύνορα θα εξετάζεται μελλοντικά το δικαίωμα χορήγησης ασύλου

Στα σύνορα, όπως στα αεροδρόμια, θέλει μελλοντικά να γίνεται η εξέταση του δικαιώματος χορήγησης πολιτικού ασύλου ο Γερμανός υπουργός Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος ανέφερε ότι το υπουργείο του ετοιμάζει ήδη την σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό rbb, ο κ. Ντε Μεζιέρ διαβεβαίωσε ότι το μέτρο συνάδει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η πρώτη αντίδραση ωστόσο ήλθε ήδη από την Οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα "Pro Asyl", η οποία υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία θα συντομευθεί, με τον κίνδυνο να ολοκληρωθεί πλημμελώς, ενώ οι αιτούμενοι άσυλο δεν θα έχουν, όπως συμβαίνει στο αεροδρόμιο, την ευκαιρία να απευθυνθούν σε δικηγόρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανησυχητική αύξηση επιθέσεων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία

Το κόμμα της Μέρκελ αποδοκιμάζει την πολιτική της ως προς το μεταναστευτικό

Η Γερμανία θα διαθέσει 670 ευρώ το μήνα σε κάθε πρόσφυγα

SHARE: