Η Google Flights θα σου επιστρέφει τη διαφορά, αν βρεις φθηνότερα εισιτήρια

Η Google Flights θα σου επιστρέφει τη διαφορά, αν βρεις φθηνότερα εισιτήρια
istock

Η Google Flights εγγυάται τον χαμηλότερο ναύλο σε επιλεγμένες πτήσεις διαφορετικά θα επιστρέφει στους πελάτες της τη διαφορά. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις.

Το κυνήγι για τις καλύτερες προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων μπορεί να είναι συχνά μια απογοητευτική διαδικασία. Ενώ ορισμένοι λένε ότι κάποιες ημέρες της εβδομάδας προσφέρουν τις καλύτερες προσφορές, άλλοι λένε ότι αυτό εξαρτάται από το πόσο νωρίς θα κλήσεις το εισιτήριό σου. Όμως η Google Flights ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία που εγγυάται το χαμηλότερο αεροπορικό εισιτήριο σε επιλεγμένες πτήσεις και υπόσχεται να επιστρέψει τη διαφορά, έως και 500 δολάρια (περίπου 460 ευρώ) ανά ημερολογιακό έτος, εάν ο ναύλος πέσει μεταξύ της στιγμής που γίνεται η κράτηση και της στιγμής που απογειώνεται η πρώτη πτήση.

“Θέλουμε οι άνθρωποι να εμπιστεύονται ότι το Google Flights μπορεί να τους βοηθήσει να βρουν μια καλή προσφορά όταν χρειάζεται να κλείσουν αεροπορικά ταξίδια”, λέει η Jade Kessler, product manager του Google Flights. “Ελπίζουμε ότι οι εγγυήσεις τιμών μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω οικοδόμηση αυτής της εμπιστοσύνης” όπως αναφέρει το cntraveler.com.

Για τους επιβάτες που έχουν βρει χαμηλότερες τιμές μετά την κράτηση, αυτή η διαβεβαίωση είναι σημαντική αν και υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να τσεκαριστούν προκειμένου να βρεθεί ένας από τους επιλεγμένους ναύλους που θα υποδεικνύονται μέσω ενός πολύχρωμου σήματος τιμών.

Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις

Επί του παρόντος σε πιλοτική φάση, η εγγύηση απαιτεί η ρύθμιση χώρας/περιοχής να είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες και το νόμισμα σε δολάρια ΗΠΑ για ταξίδια μετ’ επιστροφής και χωρίς επιστροφή (ταξίδια με πολλές πόλεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις) με αφετηρία τις ΗΠΑ. Οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι συνδεδεμένοι σε έναν λογαριασμό Google και να έχουν διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου στις ΗΠΑ κατά τη διαδικασία κράτησης.

Οι πτήσεις με την επισήμανση πρέπει να επιλέγονται καθ’ όλη τη διάρκεια και το εισιτήριο πρέπει να αγοραστεί μέσω του συνδέσμου “Κράτηση με τη Google”. Μόλις βρεθείτε σε αυτή τη σελίδα, το πλαίσιο δίπλα στην “Εγγύηση τιμής” πρέπει να τσεκαριστεί πριν από την πληρωμή. Μετά την επιτυχή αγορά ενός εγγυημένου ναύλου, θα αποσταλεί email με επιβεβαίωση. Δεν απαιτείται επιπλέον χρέωση για τη λειτουργία αυτή.

Μετά από αυτό, η Google θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πτήση για εσάς. Εάν ο ναύλος πέσει περισσότερο από 5 δολάρια πριν από την αναχώρηση της πρώτης σας πτήσης, τότε θα σας επιστραφεί η διαφορά. Η συνολική επιστροφή χρημάτων που επιτρέπεται κάθε ημερολογιακό έτος είναι 500 δολάρια ανά πελάτη για έως και τρεις πτήσεις. Εάν ακυρωθεί οποιοδήποτε μέρος ενός δρομολογίου, η διαφορά δεν επιστρέφεται.

Για να λάβουν αυτά τα χρήματα πίσω, οι επιβάτες θα πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή Google Pay εντός 90 ημερών από την αναχώρηση της πρώτης πτήσης – και τα χρήματα θα κατατεθούν στον λογαριασμό αυτό εντός 48 ωρών. Η εφαρμογή Google Pay πρέπει να ανήκει σε έναν χρήστη των ΗΠΑ που είναι τουλάχιστον 18 ετών με αριθμό τηλεφώνου στις ΗΠΑ και χρησιμοποιεί τον ίδιο λογαριασμό Google με τον οποίο έγινε η κράτηση. Η επιστροφή χρημάτων θα αντικατοπτρίζεται στο υπόλοιπο του Google Pay, αλλά μπορεί επίσης να προβληθεί χρησιμοποιώντας την καρτέλα Εξερεύνηση στην ενότητα ανταμοιβές.

Φυσικά, με τη γρήγορη φύση της δυναμικής τιμολόγησης των αεροπορικών εταιρειών, ο χρόνος είναι το παν. Η εγγύηση αρχίζει να ισχύει από τη στιγμή που θα γίνει η κράτηση της πτήσης. “Ωστόσο, εάν η αεροπορική εταιρεία ενημερώνει τις τιμές ταχύτερα από ό,τι αυτές φορτώνονται στο Google Flights, ενδέχεται να μην είμαστε πλέον σε θέση να παρέχουμε την εγγύηση“, διευκρινίζει η Google στον ιστότοπό της. “Μπορεί να βρείτε μια εγγύηση τιμής, αλλά αν η τιμή ενημερωθεί πριν κάνετε κράτηση, η εγγύηση μπορεί να μην είναι διαθέσιμη όταν πάτε να κάνετε κράτηση”.

Η εταιρεία είχε τρέξει μια αρχική έκδοση του πιλοτικού προγράμματος το 2019, αλλά η πανδημία μπλόκαρε την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα