"Η κακή διαχείριση της ελληνικής κρίσης φταίει για τα δεινά μας"

"Η κακή διαχείριση της ελληνικής κρίσης φταίει για τα δεινά μας"

Η Ιταλία βρίσκεται σε ύφεση λόγω της κάκιστης διαχείρισης της ελληνικής κρίσης δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Υποδομών Κορράντο Πάσσερα

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Υποδομών Κορράντο Πάσσερα, σε δηλώσεις του σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, τόνισε ότι "η Ιταλία διέρχεται οικονομική ύφεση, χωρίς όμως να ευθύνεται η ίδια". Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό "οι αιτίες είναι εξωγενείς και σχετίζονται, ειδικότερα, με την κάκιστη διαχείριση της ελληνικής κρίσης".

Ο Πάσσερα, υπογράμμισε, χωρίς περιστροφές, ότι "η κατάσταση της Ιταλίας είναι σαφώς χειρότερη απ΄ ότι θα μπορούσε, κανείς, να περιμένει".

Σχετικά, δε, με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι, πρόσθεσε "χωρίς την ανάπτυξη είναι αδύνατον να υπάρξει αυστηρή δημοσιονομική διαχείριση και δίκαιος καταμερισμό των βαρών και των υποχρεώσεων. Χρειάζεται ανάπτυξη, διαφορετικά η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική γίνεται ένας μη επιτεύξιμος στόχος και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να πετύχουμε την ισότητα, που σημαίνει και εργασία".

Σε ότι αφορά, τέλος, την προσωρινό πάγωμα των απελευθερώσεων στους τομείς των ταξί και των φαρμακείων, ο στενός συνεργάτης του Μάριο Μόντι δήλωσε ότι "σχεδόν όλα όσα έχει κατά νου η κυβέρνηση θα τα υλοποιήσει, αλλά στον συγκεκριμένο τομέα υπάρχουν τρομερές αντιστάσεις".

Η ιταλική Ένωση Βιομηχάνων Confundustria έκανε γνωστή πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2013, λόγω της οικονομικής ύφεσης, πρόκειται να χαθούν οκτακόσιες χιλιάδες με ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

SHARE:

24Media Network