Η κάμερα στο κράνος του Σουμάχερ θα ρίξει φως στις συνθήκες του ατυχήματος

default image

Στο μικροσκόπιο των γαλλικών Αρχών η κάμερα που έφερε το κράνος του Σουμάχερ. Νέο ιατρικό ανακοινωθέν δεν αναμένεται πριν από τη Δευτέρα

Η κάμερα, την οποία έφερε το κράνος του σκι του Μίκαελ Σουμάχερ, εξετάζεται από τις γαλλικές αρχές που ερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματός του.

Ο γερμανός πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα νοσηλεύεται στην Γκρενόμπλ σε τεχνητό κώμα από την περασμένη Κυριακή ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι κάνοντας σκι στις Γαλλικές Άλπεις.

Αργά χθες το βράδυ πηγή των γαλλικών αρχών που έχουν αναλάβει τις έρευνες αποκάλυψε την ύπαρξη της κάμερας.

Η ίδια πηγή είπε ότι η κάμερα εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει καταγράψει πληροφορίες, οι οποίες θα ρίξουν φως στις συνθήκες του ατυχήματος.

Οι αρχές εξετάζουν ως μάρτυρα και τον 14χρονο γιό του Σουμάχερ, τον Μικ, ο οποίος την ώρα του ατυχήματος έκανε σκι μαζί με τον πατέρα του, είπε η πηγή επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η γαλλική εφημερίδα Dauphine Libere.

Υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στο Μέριμπελ στις Γαλλικές Αλπεις, σε ένα σημείο που φαινομενικά δεν είναι επικίνδυνο και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πίστες, μία για αρχάριους και μία για σκιέρ με μέτρια εμπειρία.

Η κάμερα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών, αν κατέγραφε τη στιγμή του ατυχήματος. Η εκπρόσωπος της οικογενείας του Σουμάχερ, η Σαμπίνε Κεμ, αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο που ενδεχομένως να διαθέτει η κάμερα αλλά και το που φυλάσσεται μετά το ατύχημα.

“Αυτό συγκαταλέγεται σε εκείνα τα πράγματα τα οποία δεν θα σχολιάσω”, είπε.

Η κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ παραμένει κρίσιμη αλλά είναι σταθερή, ανακοίνωσε σήμερα η Κεμ.

“Η κατάσταση του Μίκαελ παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όποια πληροφορία αφορά την υγεία του Μίκαελ και δεν προέρχεται από τους θεράποντες γιατρούς του ή από τους εκπροσώπους του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αβάσιμη και ως απλή εικασία”, αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Η Κεμ πρόσθεσε ότι η “κάμερα την οποία έφερε το κράνος (του Σουμάχερ) παραδόθηκε από την οικογένειά του στις αρχές” που ερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Η Κεμ πραγματοποίησε την ανακοίνωση αυτή μετά τις δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky του φίλου του Σουμάχερ Φιλίπ Στράιφ, σύμφωνα με τις οποίες ένας χειρουργός στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, ο Ζεράρ Σαγιάν, τον ενημέρωσε ότι “η ζωή του γερμανού πρώην πρωταθλητή οδηγού της Φόρμουλα 1 δεν διατρέχει κίνδυνο”.

Πάντως, η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα Bild: “(ο Μίκαελ) δεν πήγαινε πολύ γρήγορα. Ήταν ένας φυσιολογικός ελιγμός σε στροφή”.

Εκτός από τον γιό του Σουμάχερ, ως αυτόπτης μάρτυρας καταθέτει στις αρχές κι ένας φίλος που έκανε μαζί του σκι τη στιγμή του ατυχήματος.

Οι εισαγγελείς ερευνούν επίσης το κατά πόσο ήταν εμφανή και σωστά τοποθετημένα τα όρια ανάμεσα στις πίστες, δίπλα στον τόπο του ατυχήματος και κατά πόσο λειτούργησαν σωστά οι ασφάλειες στις δέστρες του Σουμάχερ, που ενώνουν το πέδιλο με την μπότα.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες αναφορικά με την ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο Σουμάχερ όταν έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στο βράχο.

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν πολλούς παράγοντες ως πιθανόν υπεύθυνους για το ατύχημα κατά το οποίο το κράνος του κόπηκε στα δύο.

Παρότι ο Σουμάχερ είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Μέριμπελ, όπου διαθέτει σπίτι, ήταν ταραγμένος και σύντομα έπεσε σε κώμα–αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο– καθιστώντας επιτακτική τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Εκεί υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση ενδοκρανιακού αιματώματος.

Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του Κορίνα, τα δύο παιδιά τους, ο πατέρας του Ρολφ και ο αδελφός του Ραλφ, ο οποίος υπήρξε κι αυτός οδηγός της Φόρμουλα Ένα.

Χθες Παρασκευή, ημέρα των 45ων γενεθλίων του, μέλη της “οικογένειας” της Φερράρι–της πρώην ομάδας του–συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο, για να τιμήσουν σιωπηλά το ίνδαλμά τους και να του ευχηθούν ταχεία ανάρρωση.

Το ατύχημα του “Σούμι” έχει σοκάρει τους απανταχού θαυμαστές του.

Ο γερμανός πρώην αστέρας του τένις Μπόρις Μπέκερ ευχήθηκε μέσω Twitter στον Σουμάχερ “Χρόνια Πολλά” και πρόσθεσε “Δώσε Μάχη Σούμι”.

Η οικογένειά του σε χθεσινή της ανακοίνωση δήλωσε συγκινημένη από την τόση συμπαράσταση του κόσμου.

Ωστόσο, η χθεσινή διοργάνωση της Φεράρι έξω από το νοσοκομείο προκάλεσε και επικριτικά σχόλια με κάποιους να κατηγορούν για έλλειψη αισθητικής την ιταλική γιγαντιαία εταιρεία επειδή είχε καλέσει τους θαυμαστές του Σουμάχερ να ντυθούν στα κόκκινα.

Μετά από συζητήσεις που είχε η ομάδα των θεραπόντων ιατρών του, ένα νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του δεν αναμένεται πριν από τη Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα