Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ

Διαβάζεται σε 3'
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μιντλετον και η Βασίλισσα Ελισάβετ
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μιντλετον και η Βασίλισσα Ελισάβετ AP Photo/Phil Noble, Pool, File

Το Getty Images χαρακτήρισε μια ακόμη φωτογραφία της βασιλικής οικογένειας ως αλλοιωμένη ψηφιακά. Εγείρονται ερωτήματα μια και την είχε τραβήξει η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με τη δημοσίευση της πρώτης επίσημης φωτογραφίας της Κέιτ Μίντλετον, μετά την εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα, μια δεύτερη φωτογραφία με μέλη της βασιλικής οικογένειας επισημάνθηκε από πρακτορείο φωτογραφιών Getty Images ως “πειραγμένη”, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε “υποστεί ψηφιακή βελτίωση”.

Πρόκειται για την φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια και τα δισέγγονά της, που τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον και κυκλοφόρησε από το παλάτι του Κένσινγκτον τον Απρίλιο του 2023, έχει “βελτιωθεί ψηφιακά”. Μάλιστα, μια ανάλυση του CNN βρήκε σημάδια αλλοίωσης σε 19 σημεία.

Οι πρόσφατες ανακολουθίες που αποκαλύφθηκαν στη δεύτερη βασιλική φωτογραφία θέτουν την Κέιτ στο επίκεντρο ακόμη περισσότερων ερωτημάτων, ενώ παράλληλα φαίνεται πως διαταράσσουν τις σχέσεις της βασιλικής οικογένειας με τα μεγάλα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία.

Υπενθυμίζεται πάντως πως η Κέιτ ανέλαβε η ίδια την ευθύνη για την φωτογραφία που είχε υποστεί photoshop, ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας ότι έκανε η ίδια την επεξεργασία.

Το παλάτι δήλωσε η συγκεκριμένη εικόνα είχε τραβηχτεί από την Κέιτ στο κάστρο Balmoral στη Σκωτία, λίγους μήνες πριν από τον θάνατο της βασίλισσας, αλλά οι παραποιήσεις που έχει υποστεί έχουν οδηγήσει σε σύγχυση σχετικά με το αν η εικόνα ήταν στην πραγματικότητα συραμμένη από διάφορες διαφορετικές λήψεις.

Σύμφωνα με το CNN, οι παραποιήσεις στη φωτογραφία του Balmoral περιλαμβάνουν κακή ευθυγράμμιση της φούστας και της κουβέρτας της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς και του καναπέ στον οποίο κάθεται. Οι τούφες των μαλλιών της πριγκίπισσας Σάρλοτ φαίνεται να έχουν κλωνοποιηθεί, ενώ η άκρη του ώμου του πρίγκιπα Λουδοβίκου είναι θολή και φαίνεται να επικαλύπτει το φόντο. Ο φωτισμός σε αρκετά από τα εγγόνια και τα δισέγγονα της Ελισάβετ δεν συνάδει με τον συνολικό φωτισμό της εικόνας.

Το πρακτορείο Getty ανέφερε σε σημείωμα του συντάκτη ότι η εικόνα “έχει βελτιωθεί ψηφιακά στην πηγή”. Το Παλάτι του Κένσινγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό μετά από επικοινωνία του πρακτορείου.

Σε δήλωσή του στο CNN, η εταιρεία δήλωσε: “Η Getty Images προβαίνει σε επανεξέταση των διανεμόμενων εικόνων και, σύμφωνα με τη συντακτική της πολιτική, τοποθετεί μια σημείωση του συντάκτη στις εικόνες όπου η πηγή έχει επέμβει ψηφιακά“.

Στη σύντομη συγγνώμη της για τη φωτογραφία της Γιορτής της Μητέρας, η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν εξήγησε γιατί τροποποιεί τις φωτογραφίες της, ούτε τον λόγο που το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν γνωστοποιεί ότι έχουν υποστεί αλλαγές στα φωτογραφικά πρακτορεία.

Η οικογένεια, όπως και αμέτρητες κυβερνήσεις και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, βασίζεται σε πρακτορεία για τη διανομή των εικόνων τους στα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Όμως τα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν αυστηρούς κανόνες που επιτρέπουν μόνο την ελάχιστη επεξεργασία- με το να επεξεργάζονται κρυφά τις φωτογραφίες τους σε διάφορα σημεία, οι βασιλικοί έχουν χαρακτηριστεί ως πιθανοί διανομείς παραπληροφόρησης.

Η Κέιτ κάνει ένα διάλειμμα από τα δημόσια καθήκοντα καθώς αναρρώνει από την εγχείρησή της, μια παρατεταμένη απουσία που έδωσε αφορμή για πλήθος θεωριών συνωμοσίας στο διαδίκτυο και ερωτήματα για την υγεία της στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έχει αναλάβει λιγότερα βασιλικά καθήκοντα, μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου του τον Φεβρουάριο του 2024.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα