Η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ για οικονομική συνεργασία

Η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ για οικονομική συνεργασία

Το Πεκίνο επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ουάσιγκτον για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος στο εμπόριο, μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας

Η Κίνα επιθυμεί να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, στο πλαίσιο προώθησης μίας υγιούς διμερούς συνεργασίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου στο Πεκίνο.

Το αναφερόμενο υπουργείο πιστεύει ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ μπορούν να επιλύσουν κάθε πρόβλημα στον τομέα του εμπορίου, μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας, καθώς θα υπάρξουν συνέπειες και για τις δύο πλευρές, από το ενδεχόμενο μιας εμπορικής διαμάχης.

Η εσωτερική κατανάλωση θα είναι η κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη το 2017

Η εσωτερική κατανάλωση θα εξακολουθήσει να έχει έναν ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια αύξησης του κινεζικού ΑΕΠ, το 2017 επισημαίνουν άλλωστε τα στοιχεία αναφοράς που δημοσιοποιήθηκε στο Πεκίνο.

Οι πωλήσεις εμπορικών αγαθών που αποτελούν το βασικό συντελεστή μέτρησης της κατανάλωσης, αναμένεται ν' αυξηθούν κατά 10,2% τη χρονικά που διανύουμε, σε σύγκριση με το 2016. Το οικονομικό ύψος των πωλήσεων αυτών, αναμένεται να φτάσει στα 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2017, συνεισφέροντας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, σύμφωνα με την αναφορά της Γενικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κίνας.

Η ίδια αναφορά επισημαίνει ότι πωλήσεις αγαθών μέσω του διαδικτύου θα αυξηθούν με πιο αργούς ρυθμούς φέτος, ενώ σταθερά θα αναπτυχθεί η προσφορά καταναλωτικών υπηρεσιών.

Η Κίνα έχει στραφεί προς την εσωτερική κατανάλωση ως την κινητήρια δύναμη ανάπτυξης της οικονομίας της, καθώς οι προβλέψεις για την πορεία των κινεζικών εξαγωγών και τις επενδύσεις στο εξωτερικό, εμφανίζονται να μην παρέχουν μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

SHARE:

24Media Network