Η Κίνα κατηγορεί για κατασκοπεία δυο Καναδούς

Ο Μάικλ Κόβριγκ και ο Μάικ Σπέιβορ είχαν τεθεί υπό κράτηση στα τέλη του 2018. Σήμερα, Παρασκευή οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν πως κατηγορούνται για κατασκοπεία και αποκάλυψη κρατικών μυστικών.
Ο Μάικλ Κόβριγκ και ο Μάικ Σπέιβορ είχαν τεθεί υπό κράτηση στα τέλη του 2018. Σήμερα, Παρασκευή οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν πως κατηγορούνται για κατασκοπεία και αποκάλυψη κρατικών μυστικών. AP

Ο Μάικλ Κόβριγκ και ο Μάικ Σπέιβορ είχαν τεθεί υπό κράτηση στα τέλη του 2018. Σήμερα, Παρασκευή οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν πως κατηγορούντια για κατασκοπεία και αποκάλυψη κρατικών μυστικών.

Εισαγγελείς στην Κίνα ανακοίνωσαν σήμερα ότι δύο Καναδοί που κρατούνται στη χώρα από τα τέλη του 2018 κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Ο Μάικλ Κόβριγκ, πρώην διπλωμάτης, και ο Μάικ Σπέιβορ, επιχειρηματίας ειδικευμένος στα ταξίδια στη Βόρεια Κορέα, είχαν τεθεί υπό κράτηση στα τέλη του 2018, μετά την σύλληψη από τις καναδικές αρχές βάσει εντάλματος σύλληψης των ΗΠΑ της Μενγκ Ουάνγκζου, οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της Huawei Technologies, στο Βανκούβερ.

ADVERTISING

Οι υποθέσεις της Μενγκ, των Κόβριγκ και Σπέιβορ δηλητηριάζει τις σχέσεις ανάμεσα στον Καναδά και την Κίνα.

Ο Κόβριγκ, ο οποίος στη διπλωματική του καριέρα του υπηρέτησε στο Πεκίνο, καθώς και ο σύμβουλος επιχειρήσεων Σπέιβορ κατηγορούνται για «κατασκοπεία» και «αποκάλυψη κρατικών μυστικών», ανέφερε η εισαγγελία σε δύο λακωνικά δελτία Τύπου.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα, ΗΠΑ, Βόρεια Κορέα
SHARE:

24Media Network