Η Κίνα λανσάρει το ταχύτερο τρένο στον κόσμο

Η Κίνα λανσάρει το ταχύτερο τρένο στον κόσμο
shutterstock

Σε νέα εποχή εισέρχεται το συγκοινωνιακό δίκτυο της Κίνας, μετά τη παρουσίαση του νέου τρένου "Magnev", το γρηγορότερο που έχει υπάρξει, μέχρι τώρα, στον κόσμο.

Η Κίνα παρουσίασε στην πόλη Qingdao, το νέο τρένο “Maglev Bullet” το οποίο μπορεί να φθάσει την ταχύτητα των 600 χιλιομέτρων την ώρα. Το συγκεκριμένο τρένο δημιουργήθηκε από την εταιρεία “China Railway Rolling Stock Corporation” και θεωρείται το ταχύτερο μέχρι στιγμής τρένο σε όλο τον κόσμο.

Η λέξη “Maglev” προέρχεται από τη συντομογραφία των λέξεων “Magnetic levitation” (μαγνητική υπερύψωση), επειδή αυτής της κατηγορίας τα τρένα, δείχνουν να αιωρούνται, λόγω της ηλεκτρομαγνητικής δύναμης που τα ωθεί να γλιστρούν πάνω στις ράγες.

Ο Liang Jianying, αναπληρωτής γενικός διευθυντής και επικεφαλής μηχανικός του “CRRC Sifang”, δήλωσε στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ότι εκτός από την ταχύτητά του, το τρένο εκπέμπει επιπλέον, χαμηλά επίπεδα ηχορύπανσης και απαιτεί λιγότερη συντήρηση συγκριτικά με άλλα τρένα υψηλής ταχύτητας.

Η σιδηροδρομική γραμμή, υψηλής ταχύτητας, αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της Κίνας, όπως αναφέρει το CNN, η οποία στοχεύει να συνδέσει τις μεγάλες πόλεις της με το τρένο, προκειμένου να μειωθεί τόσο ο χρόνος όσο και το κόστος που απαιτείται για να ταξιδέψει κανείς στην πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του κόσμου.

Επί του παρόντος, ένα μέσο τρένο υψηλής ταχύτητας στην Κίνα, μπορεί να λειτουργεί με ταχύτητα περίπου 350 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ τα αεροπλάνα πετούν στα 800 με 900 χιλιόμετρα την ώρα.

Ωστόσο, το τρένο δεν έχει τεθεί ακόμα σε εφαρμογή καθώς δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ολοκληρωμένα δίκτυα μεταφοράς τρένων “maglev”.

Επί του παρόντος, η Κίνα διαθέτει για εμπορική χρήση μόνο μία γραμμή “maglev”, η οποία συνδέει το αεροδρόμιο Pudong της Σαγκάης με τον σταθμό Longyang Road στην πόλη. Το ταξίδι των 30 χιλιομέτρων διαρκεί περίπου 7,5 λεπτά, με το τρένο να φτάνει την ταχύτητα των 430 χιλιομέτρων την ώρα.

shutterstock


Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά νέα δίκτυα “maglev” βρίσκονται υπό κατασκευή. Ορισμένα από τα οποία θα συνδέουν τη Σαγκάη με το Χανγκζού και το Τσενγκντού με το Τσονγκκίνγκ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα