Η κυβέρνηση Ρέντσι εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης της γερουσίας

Η κυβέρνηση Ρέντσι εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης της γερουσίας

Η κυβέρνηση Ρέντσι εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης της γερουσίας, χωρίς, όμως, ευρεία πλειοψηφία

Η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι εξασφάλισε το βράδυ της Δευτέρας την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής γερουσίας με 169 «ναι», και 139 «όχι». 

Η πλειοψηφία στην οποία θα μπορεί να βασισθεί, πάντως, η νέα ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού, είναι σχετικά περιορισμένη: το κατώτατο απαιτούμενο όριο για την έγκριση των νόμων είναι εκατόν εξήντα ενός ψήφων, αλλά η κυβέρνηση Λέττα, μετά την αποχώρηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την πλειοψηφία, τον περασμένο Νοέμβριο, συνέχισε να χαίρει της υποστήριξης εκατόν εβδομήντα τριών γερουσιαστών.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την ιταλική βουλή.

Κατά την δευτερολογία του, απευθυνόμενος προς τους γερουσιαστές, ο Ματτέο Ρέντσι τόνισε ότι «θέλει να περάσει από τα λόγια στα έργα», και ότι «στην φάση αυτή η Ιταλία χρειάζεται θάρρος και όνειρα».

Κατά την πρώτη του ομιλία στην γερουσία της Ρώμης, την Τρίτη το μεσημέρι, ο Ιταλός πρωθυπουργός θέλησε να υπογραμμίσει, επίσης, ότι «αν αποτύχει στην εφαρμογή του προγράμματός του, η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά και μόνον δική του» και, κατά συνέπεια «δεν πρόκειται να αναζητήσει άλλοθι».

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ματτέο Ρέντσι, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, του εξέφρασε την ειλικρινή υποστήριξή του, σε ότι αφορά τις εξαγγελίες για δημιουργία θέσεων εργασίας και για την στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης.

SHARE:

24Media Network