Η μαφία έχει πολύ βαθιές ρίζες στην Ιταλία. Περιφορά αγάλματος της Παναγίας σταμάτησε σε σπίτι νονού

Η μαφία έχει πολύ βαθιές ρίζες στην Ιταλία. Περιφορά αγάλματος της Παναγίας σταμάτησε σε σπίτι νονού

Κράτος εν κράτει παραμένει η Ντραγκέτα, η τοπική μαφία δηλαδή, στην νότια Ιταλία. Ένας ιδιότυπος φόρος τιμής σε μεγάλο νονό, κατά τη διάρκεια περιφοράς

Τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας απασχολεί το ιδιαίτερο συμβάν που έλαβε χώρα στην κωμόπολη της Καλαβρίας Όπιντο Μαμερτίνα. Κατά τη διάρκεια περιφοράς του αγάλματος της Παναγίας, ξαφνικά αποφασίστηκε ειδική στάση μπροστά στην κατοικία του μεγαλονονού της τοπικής μαφίας Πέπε Ματσαγκάτι.

Ο κ. Ματσαγκάτι είναι νονός της Ντραγκέτα, είναι 82 ετών και έχει καταδικασθεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία. Βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό λόγω προβλημάτων υγείας.

Μετά τον ασύλληπτο αυτό "φόρο τιμής", από την περιφορά αποχώρησαν μόνο τρεις καραμπινιέροι λέγοντας ότι "το ιταλικό κράτος δεν υποκλίνεται και δεν τιμά τους μαφιόζους".

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα και η δημόσια τηλεόραση Rai, κανένας άλλος δεν αποφάσισε να λάβει σαφείς αποστάσεις από την κίνηση αυτή ψυχολογικής υποταγής στο μαφιόζικο παρακράτος.

"Πρόκειται για μια ιεροτελεστία η οποία προκαλεί αποστροφή. Μιλάμε για μια πράξη που δεν θα άξιζε ούτε να σχολιασθεί. Η καταπολέμηση της μαφίας λαμβάνει ουσιαστική αξία με πράξεις σαν και αυτή των καραμπινιέρων του Όπιντο", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

"Η Παναγία δεν υποκλίνεται στους εγκληματίες. Όποιος σταμάτησε την περιφορά και κατέβασε το άγαλμα της Παρθένου για υπόκλιση, προχώρησε σε μια πράξη που η μητέρα του Θεού δεν έκανε ποτέ. Υποκλίθηκε το άγαλμα, όχι η Παναγία", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας και καλαβρέζος επίσκοπος Νούντσιο Γκαλατίνο.

Το καθολικό περιοδικό Φαμίλια Κριστιάνα (Χριστιανική Οικογένεια) χαρακτήρισε επίσης την πρωτοβουλία των κατοίκων της κωμόπολης της Καλαβρίας "ασύλληπτη".

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μόλις δύο εβδομάδες ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στην Καλαβρία είπε με σαφήνεια ότι οι μαφιόζοι δεν θέλουν το καλό της κοινωνίας και τους χαρακτήρισε "αφορισμένους".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network