Η μεγαλύτερη συγκέντρωση δελφινιών που καταγράφηκε ποτέ σε κάμερα

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση δελφινιών που καταγράφηκε ποτέ σε κάμερα

Δείτε πλάνα δελφινιών που σπάνια καταγράφονται σε κάμερα. Πάνω από 3.000 δελφίνια συνομιλούν μεταξύ τους (Vid)

To  BBC One είχε την ιδέα που μας χάρισε ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιώντας πλαστικά ψάρια - ομοιώματα που έφεραν πάνω τους κάμερες, οι υπεύθυνοι του δικτύου κατάφεραν να καταγράψουν πάνω από 3.000 δελφίνια να συνομιλούν και να κολυμπούν μαζί.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση δελφινιών που έχει βιντεοσκοπηθεί ποτέ. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του BBC, το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με ένα τεράστιο πάρτι.

Το όλο εγχείρημα έλαβε χώρα στις ακτές της Κόστα Ρίκα.

Τα δελφίνια μοιάζουν περισσότερο με τους ανθρώπους απ’ όσο νομίζαμε. Νέα έρευνα απέδειξε ότι φωνάζουν το ένα το άλλο με ονόματα. Μεταξύ άλλων, έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους και τα άλλα μέλη του είδους τους ως άτομα με ξεχωριστές ταυτότητες, που ταυτοποιούνται με ξεχωριστούς κωδικούς ήχους.

Η Ερευνητική Μονάδα Θαλάσσιων Θηλαστικών του Πανεπιστημίου Saint Andrews ανακάλυψε ότι μέσα στους πρώτες μήνες της ζωής του το κάθε δελφίνι αποκτά ένα ξεχωριστό σφύριγμα, ένα όνομα - υπογραφή που χρησιμεύει στην αναγνώρισή του.

Η έρευνα έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1960, όταν οι εκπαιδευτές δελφινιών παρατήρησαν πως τα αιχμάλωτα δελφίνια είχαν το δικό τους προσωπικό ρεπερτόριο από σφυρίγματα. Αυτό οδήγησε στη σκέψη ότι τα δελφίνια έχουν τη δική τους γλώσσα.

Ωστόσο η θεωρία ήταν, μέχρι πριν από μερικά χρόνια, αμφιλεγόμενη, και δεν υπήρχαν τα μέσα για να ερευνηθεί, ενώ πλέον έχει αποδειχθεί.

(Πηγή: Mirror)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Dolphins

SHARE:

24Media Network