Η Μέρκελ εγκρίνει τη νέα συμφωνία για το Brexit

Άγγελα Μέρκελ
Άγγελα Μέρκελ AP

H Καγκελάριος Μέρκελ τοποθετήθηκε θετικά για τη νέα συμφωνία για το brexit την οποία χαρακτήρισε ως "την είδηση της ημέρας".

Η είδηση της ημέρας είναι «η επιτυχημένη ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ από τις Βρυξέλλες. 

«Τη μελετάμε και θα διαμορφώσουμε τη γνώμη μας, αλλά ήδη γνωρίζουμε κομμάτια αυτής της συμφωνίας και στο βαθμό που τα γνωρίζουμε, είναι μια καλή είδηση», είπε η Μέρκελ. 

ADVERTISING

«Το γεγονός ότι ο Ιρλανδός πρωθυπουργός είναι μάλλον χαρούμενος εδώ είναι πολύ σημαντική ένδειξη». 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτή η συμφωνία είναι μια πολύ καλή συμφωνία για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μια λογική, δίκαιη έκβαση». «Μπορούμε να φέρουμε εις πέρας ένα πραγματικό Brexit που πετυχαίνει τους στόχους μας. Και σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί ολόκληρο και πλήρες στις 31 Οκτωβρίου», δήλωσε ο ίδιος.

«Πραγματικά ελπίζω τώρα…ότι οι συνάδελφοί μου, βουλευτές στο Ουεστμίνστερ θα ενωθούν για να περάσουν αυτή τη συμφωνία. «Τώρα είναι η ώρα για εμάς για να εκπληρώσουμε το Brexit και να εργαστούμε μαζί για το κοινό μας μέλλον», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για κανενός είδους παράταση», προσθέτοντας ότι είναι χαρούμενος για τη συμφωνία, αλλά λυπημένος για το Brexit.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Άνγκελα Μέρκελ, Μπόρις Τζόνσον, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Brexit: Και οι φιλελεύθεροι Δημοκράτες απορρίπτουν τη συμφωνία του Τζόνσον

Brexit: Οι Εργατικοί απορρίπτουν τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον

Μητσοτάκης: Καλή είδηση ότι έχουμε συμφωνία για το Brexit, να τη δούμε πρώτα

Brexit: Τα κύρια σημεία της νέας συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου - Αποκλείει νέα αναβολή ο Τζόνσον

SHARE:

24Media Network