Η ΝASA ανακοίνωσε αποστολή σε αστεροειδή αξίας 10.000 τετράκις εκατ. δολάρια

Η ΝASA ανακοίνωσε αποστολή σε αστεροειδή αξίας 10.000 τετράκις εκατ. δολάρια
Οι επιστήμονες πιστεύουν o αστεροειδής "Ψυχή" μπορεί να είναι ο απογυμνωμένος (εκτεθειμένος) πυρήνας ενός θρυμματισμένου πλανητοειδούς. NASA

Ο αστεροειδής "Ψυχή" (Psyche) είναι στα πλάνα μελετών της NASA εδώ και χρόνια. Η πρώτη αποστολή ακυρώθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων. Θα γίνει τελικά, σε ένα χρόνο. Θα επιβεβαιωθεί αν είναι... από χρυσάφι.

Η NASA κάλεσε τα media σε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει πως θα γίνει -τελικά- η αποστολή στον αστεροειδή Psyche τον Οκτώβριο του 2023. Το διαστημόπλοιο θα μπει σε τροχιά γύρω από τον αστεροειδή τον Αύγουστο του 2029.

Η αποστολή είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Αύγουστο, όταν δεν κατέστη δυνατή η εκτόξευση πυραύλου, λόγω προβλημάτων με το λογισμικό πτήσης (μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει δεδομένα από τη Γη) και τον εξοπλισμό ελέγχου.

Γιατί μας ενδιαφέρουν όλα αυτά;

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η “Ψυχή” που περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο, μεταξύ Άρη και Δία, μπορεί να είναι ο απογυμνωμένος (εκτεθειμένος) πυρήνας ενός θρυμματισμένου πλανητοειδούς.

Εάν επιβεβαιωθεί πως περιέχει σίδηρο, νικέλιο και χρυσό, θα επιβεβαιωθεί και ότι αξίζει περισσότερο από την παγκόσμια οικονομία.

Για την ακρίβεια, 10.000 τετράκις εκατομμύρια δολάρια.

Η μελέτη μπορεί να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για το τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια βραχωδών, επίγειων πλανητών όπως η Γη.

Η NASA δήλωσε πως “βαθιά μέσα σε βραχώδεις, επίγειους πλανήτες –συμπεριλαμβανομένης της Γης –οι επιστήμονες συμπεραίνουν την παρουσία μεταλλικών πυρήνων, αλλά αυτοί βρίσκονται απρόσιτα πολύ κάτω από τους βραχώδεις μανδύες και το φλοιό των πλανητών.

Επειδή δεν μπορούμε να δούμε ή να μετρήσουμε απευθείας τον πυρήνα της Γης, το Psyche προσφέρει ένα μοναδικό παράθυρο στη βίαιη ιστορία των συγκρούσεων και της συσσώρευσης που δημιούργησαν τους επίγειους πλανήτες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα