Η Ουάσιγκτον χαιρέτισε την απόφαση της αντιπολίτευσης της Συρίας να μετάσχει στη διάσκεψη της "Γενεύης 2"

Η Ουάσιγκτον χαιρέτισε την απόφαση της αντιπολίτευσης της Συρίας να μετάσχει στη διάσκεψη της "Γενεύης 2"

Συγχαρητήρια από τον Κέρι για την απόφαση της αντιπολίτευσης της Συρίας να λάβει μέρος στη διάσκεψη της "Γενεύης 2"

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι χαιρέτησε το Σάββατο την απόφαση της συριακής αντιπολίτευσης να λάβει μέρος στην επερχόμενη διάσκεψη της «Γενεύης 2» για την επίλυση της πολύμηνης και αιματηρής σύρραξης στη Συρία.

«Αυτή είναι μια θαρραλέα ψηφοφορία προς το συμφέρον ολόκληρου του λαού της Συρίας που έχει υποστεί τόσα φρικτά από την κτηνωδία του καθεστώτος Άσαντ και έναν εμφύλιο πόλεμος χωρίς τέλος », αναφέρει ο Τζον Κέρι στη δήλωσή του. «Ψηφίζοντας θετικά να πάνε στη Γενεύη 2 με αποστολή να διαπραγματευτεί ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο, η αντιπολίτευση έχει επιλέξει μια διαδρομή που θα οδηγήσει τελικά σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Σύρους» αναφέρει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Όπως είπε επίσης ο Τζον Κέρι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την συριακή αντιπολίτευση σε αυτή την διαπραγματευτική διαδικασία για την επίτευξη της πολιτικής μετάβασης, όπως περιγράφεται στο ανακοινωθέν της «Γενεύης 2».

Νωρίτερα ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης συμφώνησε στην Κωνσταντινούπολη να στείλει μια αντιπροσωπεία του, την ερχόμενη εβδομάδα, στην ειρηνευτική διάσκεψη «Γενεύη 2». Από τα μέλη του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού που συμμετείχαν στη μυστική ψηφοφορία, τα 58 υπερψήφισαν την πρόταση και 14 την καταψήφισαν. Δύο μέλη απείχαν ενώ βρέθηκε και μία λευκή ψήφος, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

SHARE:

24Media Network