Η πρώτη επέμβαση σε μάτι τίγρη είναι γεγονός

Η πρώτη επέμβαση σε μάτι τίγρη είναι γεγονός
Το μάτι της Ράτσα μετά την επέμβαση SHEPRETH WILDLIFE PARK

Για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Έτσι και για τη 17χρονη Ράτνα, μία τίγρη που φιλοξενείται σε πάρκο κοντά στο Κέιμπριτζ, η οποία υποβλήθηκε στην πρώτη επέμβαση ματιών που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε τίγρη.

Μπορεί να υπάρχει ημιπολύτιμος λίθος που ονομάστηκε “Μάτι Τίγρης”, από την λάμψη του που μοιάζει με αυτή του ματιού της τίγρης, μπορεί η παράδοση να λέει ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι στρατιώτες φορούσαν πάνω τους μάτι της Τίγρης σαν φυλαχτά, μπορεί να έχουν γραφτεί τραγούδια για το συγκεκριμένο όργανο της τίγρης (βλέπε: The eye of the tiger- Survivor), όμως ποτέ, μέχρι τώρα, δεν είχε πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε επέμβαση σε μάτι τίγρη.

Η αρχή έγινε με την Ράτνα, μία 17χρονη τίγρη της Σουμάτρας, η οποία ζει στο πάρκο άγριων ζώων, Shepreth, κοντά στο Κέιμπριτζ. Μία μέρα το προσωπικό του πάρκου παρατήρησε ότι το αριστερό μάτι της Ράτνα, στο οποίο είχε προηγουμένως αφαιρεθεί ο καταρράκτης, ήταν σε άσχημη κατάσταση. Ειδικός κτηνίατρος που την εξέτασε τη διέγνωσε με έλκος κερατοειδούς. Όπως μάντεψε, πιθανώς να τρύπησε το μάτι της πέφτοντας πάνω σε ένα μπαμπού.

SHEPRETH WILDLIFE PARK

Την επόμενη ημέρα ο χειρουργός Δρ Ντέιβιντ Ουίλιαμς, από το Νοσοκομείο Κτηνιατρικής Σχολής της Βασίλισσας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, μαζί με τον Στιβ Φίλιπ, κτηνίατρο από το International Zoo Veterinary Group, πραγματοποίησαν την πρώτη επέμβαση σε μάτι τίγρη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ παγκοσμίως.

“Είναι σαν να κάνουμε επέμβαση σε μία γάτα , αλλά χρησιμοποιώντας πολύ περισσότερο αναισθητικό”, δήλωσαν οι γιατροί έπειτα από την 30λεπτη επέμβαση της 14 κιλών τίγρεως.

“Η ικανότητά της να συγκεντρώνεται και να συντονίζεται είναι φανερά βελτιωμένη μετά την επέμβαση”, δήλωσε η υπεύθυνη του πάρκου Ρεμπέκα Γουίλερς.

Το μάτι της Ράτσα μετά την επέμβαση SHEPRETH WILDLIFE PARK

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version