Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στη Λετονία

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στη Λετονία

Η πρώην υπουργός Γεωργίας, Λαϊμντότα Στραουτζούμα, διορίστηκε πρωθυπουργός στη Λετονία

Η Λαϊμντότα Στραουτζούμα διορίστηκε πρωθυπουργός, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Λετονίας, και δήλωσε πως η χώρα αυτή της Βαλτικής θα συνεχίσει την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική καθώς οδεύει προς βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο.

Η Στραουτζούμα, 62 ετών, πρώην υπουργός Γεωργίας, διαδέχεται τον Βάλντις Ντομπρόβσκις που παραιτήθηκε το Νοέμβριο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την κατάρρευση της οροφής ενός σουπερμάρκετ στην πρωτεύουσα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 50 άνθρωποι.

"Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει την ίδια μακροοικονομική πολιτική η οποία έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα", δήλωσε η Στραουτζούμα στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο 'Αντρις Μπερζίνς που τη διόρισε στη θέση της.

Είπε πως αναμένει ότι η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από τέσσερα κεντροδεξιά κόμματα. Η αντιπολιτευόμενη Ένωση Πρασίνων και Αγροτών αναμένεται να είναι το νέο μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού, που αποτελείται από τα κόμματα Ενότητα, Μεταρρυθμιστικό Κόμμα και Εθνική Συμμαχία.

Η νέα κυβέρνηση αναμένεται έτσι να έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο που διαθέτει 100 έδρες. Η κυβέρνηση του Ντομπρόβσκις δεν είχε πλειοψηφία αλλά την υποστήριξή τους παρείχαν κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network