Η Σαουδική Αραβία παρουσίασε αποδείξεις ότι το Ιράν κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις

Η Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν για τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Η Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν για τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις AP

Συντρίμμια ιρανικών πυραύλων και drones παρουσίασαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, ως απόδειξη της ιρανικής επιθετικότητας στις πετρελαϊκές της εγκαταστάσεις.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασαν σήμερα συντρίμμια των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των πυραύλων κρουζ που, όπως λένε, χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεών της, ως "αδιαμφισβήτη" απόδειξη της ιρανικής επιθετικότητας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Τούρκι αλ Μάλικι είπε ότι συνολικά 25 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον των δύο πετρελαϊκών υποδομών το περασμένο Σάββατο. Μεταξύ αυτών ήταν μη επανδρωμένα ιρανικά αεροσκάφη Delta Wing και πύραυλοι "Ya Ali".

ADVERTISING

Οι πύραυλοι αυτοί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, χρησιμοποιούνται από τους Φρουρούς της Επανάστασης. 'Η επίθεση προήλθε από τον βορρά και αδιαμφισβήτητα ανάδοχός της ήταν το Ιράν", είπε ο αλ Μάλικι παρουσιάζοντας ό,τι απέμεινε από τα όπλα αυτά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον του Αμπκάικ, του μεγαλύτερου διυλιστηρίου του κόσμου, ενώ μόνο πύραυλοι έβαλαν στο στόχαστρο τις εγκαταστάσεις άντλησης στο κοίτασμα Χουραΐς.

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν, έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ενώ η Τεχεράνη αρνείται κάθε ανάμιξή της. Ο Μάλικι, που είναι ταυτόχρονα και εκπρόσωπος του υπό σαουδαραβική ηγεσία συνασπισμού που μάχεται τους Χούτι, επανέλαβε ότι η επίθεση δεν μπορεί να προήλθε από την Υεμένη, υποστηρίζοντας ότι οι αντάρες προσφέρουν κάλυψη στο Ιράν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σαουδική Αραβία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Εντολή Τραμπ για σημαντική αύξηση των κυρώσεων στην Τεχεράνη

Γερμανία: Παράταση του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία

Το Ιράν αρνείται επισήμως την εμπλοκή του στις επιθέσεις εναντίον της Σ.Αραβίας

Η Σαουδική Αραβία θα παρουσιάσει στοιχεία που "ενοχοποιούν" το Ιράν για τις επιθέσεις στην Aramco

SHARE:

24Media Network