Η Σάρα Φέργκιουσον ποζάρει με τα κόργκι της βασίλισσας Ελισάβετ – “Τα δώρα που συνεχίζουν να δίνουν”

Η Σάρα Φέργκιουσον ποζάρει με τα κόργκι της βασίλισσας Ελισάβετ – “Τα δώρα που συνεχίζουν να δίνουν”
Η Σάρα Φέργκιουσον με τα σκυλιά της βασίλισσας Ελισάβετ Instagram@sarahferguson15

Τις πρώτες φωτογραφίες των αγαπημένων κόργκι της βασίλισσας Ελισάβετ μετά τον θάνατό της δημοσίευσε η δούκισσα του Γιορκ, Σάρα Φέργκιουσον με αφορμή τον εορτασμό των 62ων γενεθλίων της.

Σε πολύ καλά χέρια φαίνεται πως βρίσκονται τα αγαπημένα κόργκι της βασίλισσας Ελισάβετ, τη φροντίδα των οποίων, όπως έγινε γνωστό, μετά τον θάνατό της σε ηλικία 96 ετών, ανέλαβε ο πρίγκιπας Άντριου και η δούκισσα του Γιορκ, Σάρα Φέργκιουσον.

Με αφορμή τα 62α γενέθλιά της, η Σάρα Φέργκιουσον μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram τις πρώτες φωτογραφίες των διάσημων σκυλιών της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, μετά την κηδεία της τον περασμένο μήνα, στις οποίες απεικονίζεται η ίδια και τα συμπαθή τετράποδα να παίζουν στο γκαζόν.

Ο Muick και η Sandy ήταν τα δύο αγαπημένα κόργκι της βασίλισσας που τη συντρόφευαν τα τελευταία χρόνια της ζωής της και τα οποία παρακολούθησαν τη νεκρική πομπή, με τη δούκισσα του Γιορκ να αναφέρει στην ανάρτησή της πως τα συγκεκριμένα δώρα είναι τα μοναδικά που “συνεχίζουν να δίνουν”.

Οι αναρτήσεις της Σάρα Φέργκιουσον:

Η βασίλισσα φρόντιζε περισσότερα από 30 κόργκι και “ντόργκι”

Η βασίλισσα Ελισάβετ, λάτρης των σκύλων, ήταν “μητέρα” για περισσότερα από 30 κόργκι και ντάκσουντ-κόργκι, γνωστά ως “ντόργκι”, κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Τα κόργκι ήταν αγαπητά εντός και εκτός των τειχών του παλατιού και έχουν απαθανατιστεί σε πολλά έργα τέχνης προς τιμήν της βασίλισσας. Μάλιστα, το 2002, για το Χρυσό Ιωβηλαίο της μονάρχη (την 50ή επέτειο της στο θρόνο), το Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε ένα νέο νόμισμα που απεικόνιζε τη βασίλισσα δίπλα σε ένα κόργκι.

Τα βασιλικά κόργκι Muick και Sandy Glyn Kirk/Pool Photo via AP


Η μονάρχης επέλεξε να σταματήσει να υιοθετεί κόργκι στα μέσα της δεκαετίας του 2010, επειδή, σύμφωνα με την Telegraph, δεν ήθελε να αφήσει πίσω της κανένα σκύλο όταν πέθαινε.

Το 2021, ωστόσο, καλωσόρισε νέες προσθήκες στη βασιλική αγέλη των κόργκι με δύο κουτάβια να γίνονται μέλη τον Μάρτιο λίγο πριν από τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, ενώ έχασε ένα από τα κόργκι της λίγες εβδομάδες αργότερα. Ο πρίγκιπας Άντριου χάρισε στη μητέρα του ένα νέο κουτάβι στα 100ά γενέθλια του Φίλιππου, μια στιγμή που έκλεισε τον κύκλο της από το πρώτο κόργκι που χάρισαν στην Ελισάβετ όταν εκείνη ήταν μόλις 7 ετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα