Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιος αναλαμβάνει τη φροντίδα των αγαπημένων της κόργκι

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιος αναλαμβάνει τη φροντίδα των αγαπημένων της κόργκι
Τα βασιλικά κόργκι Muick και Sandy Gregorio Borgia/Pool/AP Photo

Πιστά μέχρι το τέλος, τα αγαπημένα κόργκι της βασίλισσας παρακολούθησαν τη νεκρική πομπή της σορού της. Τι δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για το μέλλον τους.

Σε δήλωση για την τύχη των αγαπημένων κόργκι της βασίλισσας Ελισάβετ προχώρησε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, διαβεβαιώνοντας πως η φροντίδα τους θα παραμείνει σε καλά χέρια και μετά το θάνατό της.

Σύμφωνα με όσα είπε, ο δούκας και η δούκισσα του Γιορκ, Άντριου και Σάρα, φαίνεται πως θα αναλάβουν τη φροντίδα των δύο σκυλιών ράτσας κόργκι, που συντρόφευαν τη βασίλισσα Ελισάβετ τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Την παραπάνω είδηση γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του το Σάββατο (17/9) στους πολίτες που περίμεναν στην ουρά για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ. Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ μίλησε με έναν θαυμαστή που είχε ερωτήσεις σχετικά με τα διάσημα σκυλιά της βασίλισσας κι έτσι του έθεσε το ανάλογο ερώτημα.

Ο 40χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας έσπευσε να καθησυχάσει τη γυναίκα ότι βρίσκονται σε καλά χέρια, κρατώντας μάλιστα το χέρι της γυναίκας στα δύο δικά του, καθώς απαντούσε στην ερώτηση, στιγμή που κατέγραψε σε βίντεο το Sky News.

“Τα είδα τις προάλλες, αυτό με στεναχώρησε αρκετά”, είπε. “Θα τα φροντίσουν μια χαρά”.

“Είναι δύο πολύ φιλικά κόργκις, έχουν ένα καλό σπίτι”, συνέχισε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. “Θα τα φροντίζουν πολύ καλά. Είμαι σίγουρος ότι θα τα κακομάθουν.”

Τα κόργκι της βασίλισσας παρακολούθησαν τη νεκρική πομπή

Τα δύο κόργκι της βασίλισσας, η Σάντι και ο Μίουικ, μεταφέρθηκαν από το προσωπικό στους κήπους της βασιλικής κατοικίας για να περιμένουν την άφιξη της σορού της βασίλισσας.

Η Lissy, το νέο κόκερ σπάνιελ της βασίλισσας μπορεί να μη ζήσει με τα βασιλικά κόργκι

Εκπρόσωπος του πρίγκιπα Άντριου δήλωσε ότι ο ίδιος και η Σάρα θα αναλάβουν τους Muick και Sandy – δύο σκυλιά που η εκλιπούσα μονάρχης έλαβε ως δώρο από τον γιο της. Πιστεύεται ότι ο τρίτος σκύλος της βασίλισσας, ένα ηλικιωμένο ντόρτζι που ονομάζεται Candy, είναι πιθανό να συνοδεύσει τα δύο κόργκι, καθώς έχουν συνηθίσει στην παρέα της.

Πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο η Candy να πάει και σε κάποιο μέλος του προσωπικού της βασίλισσας, σύμφωνα με τη mirror.co.uk.

Ωστόσο, λιγότερα έχουν δημοσιοποιηθεί για το πού θα ζήσει το λιγότερο γνωστό κόκερ σπάνιελ της βασίλισσας Ελισάβετ, που ονομάζεται Lissy.

Τα βασιλικά κόργκι Muick και Sandy Peter Nicholls/Pool Photo/AP

Πιστεύεται ότι η τετράχρονη σκυλίτσα ζει σήμερα με τον εκπαιδευτή της, Ian Openshaw, και ως εκ τούτου μπορεί να μην μετακομίσει στον πρίγκιπα Άντριου.

Ήταν μόλις τον πεςρασμένο Φλεβάρη όταν η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ “έσπασε” την αφοσιίωσή της στα κόργκι και καλωσόρισε στην οικογένειά της το βραβευμένο κόκερ σπάνιελ, τη Lissy.

Η βασίλισσα φρόντιζε περισσότερα από 30 κόργκι και “ντόργκι”

Η βασίλισσα Ελισάβετ, λάτρης των σκύλων, ήταν “μητέρα” για περισσότερα από 30 κόργκι και ντάκσουντ-κόργκι, γνωστά ως “ντόργκι”, κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Τα κόργκι ήταν αγαπητά εντός και εκτός των τειχών του παλατιού και έχουν απαθανατιστεί σε πολλά έργα τέχνης προς τιμήν της βασίλισσας. Μάλιστα, το 2002, για το Χρυσό Ιωβηλαίο της μονάρχη (την 50ή επέτειο της στο θρόνο), το Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε ένα νέο νόμισμα που απεικόνιζε τη βασίλισσα δίπλα σε ένα κόργκι.

Τα βασιλικά κόργκι Muick και Sandy Glyn Kirk/Pool Photo via AP


Η μονάρχης επέλεξε να σταματήσει να υιοθετεί κόργκι στα μέσα της δεκαετίας του 2010, επειδή, σύμφωνα με την Telegraph, δεν ήθελε να αφήσει πίσω της κανένα σκύλο όταν πέθαινε.

Το 2021, ωστόσο, καλωσόρισε νέες προσθήκες στη βασιλική αγέλη των κόργκι με δύο κουτάβια να γίνονται μέλη τον Μάρτιο λίγο πριν από τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, ενώ έχασε ένα από τα κόργκι της λίγες εβδομάδες αργότερα. Ο πρίγκιπας Άντριου χάρισε στη μητέρα του ένα νέο κουτάβι στα 100ά γενέθλια του Φίλιππου, μια στιγμή που έκλεισε τον κύκλο της από το πρώτο κόργκι που χάρισαν στην Ελισάβετ όταν εκείνη ήταν μόλις 7 ετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα