Η στιγμή που το BBC ανακοινώνει ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Διαβάζεται σε 2'
Ο βασιλιάς Κάρολος
Ο βασιλιάς Κάρολος έχει τρεις επιλογές, αν δεν μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του. Associated Press

Με έκτακτο δελτίο, το BBC ενημέρωσε το βρετανικό κοινό ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο. Η είδηση έχει κάνει τον γύρο των διεθνών και βρετανικών ΜΜΕ.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη Μεγάλη Βρετανία η είδηση της διάγνωσης του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, ωστόσο το πρόβλημα υγείας διαπιστώθηκε στο πλαίσιο πρόσφατης θεραπείας για διογκωμένο προστάτη.

Σημειώνεται πως το είδος του καρκίνου δεν έχει γνωστοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού ο βασιλιάς ξεκίνησε θεραπείες σήμερα.

Ο 75χρονος Κάρολος αναμένεται, όπως έγινε γνωστό, να διακόψει τις δημόσιες εμφανίσεις του, ωστόσο θα διατηρήσει τον ρόλο του.

Η ανακοίνωση του Παλατιού για τον Κάρολο

«Η Αυτού Μεγαλειότης ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί του συνέστησαν να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότης θα συνεχίσει να ασχολείται με υποθέσεις του κράτους.

Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση στο νοσοκομείο. Παραμένει αισιόδοξος όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντά του, το συντομότερο δυνατό.

Η Αυτού Μεγαλειότης επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωση για να αποφευχθούν οι εικασίες, και με την ελπίδα ότι ίσως βοηθήσει στην ενημέρωση του κοινού, για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που μαστίζονται από καρκίνο».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση της διάγνωσης του Καρόλου με καρκίνο απασχολεί όλα τα διεθνή ΜΜΕ, ωστόσο τα βλέμματα στράφηκαν αμέσως στο βρετανικό δίκτυο BBC, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε γεγονός που αφορά τη βασιλική οικογένεια.

Με έκτακτο δελτίο, ενημέρωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, μόλις βγήκε η σχετική ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ.

Αφού η παρουσιάστρια του δελτίου διάβασε όσα γνωστοποίησε το παλάτι, η δημοσιογράφος που ασχολείται με το ρεπορτάζ της βασιλικής οικογένειας σημείωσε ότι η διάγνωση σε «προσωπικό επίπεδο και για την ευρύτερη οικογένεια θα είναι ένα σοκ», μόλις 17 μήνες μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα