Αβάσταχτο το κόστος στην Ιαπωνία

default image

Η Tepco, η εταιρία που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ζήτησε επίσημα σήμερα βοήθεια από το ιαπωνικό κράτος για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του πυρηνικού δυστυχήματος της 11ης Μαρτίου

Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, όμως οι αναλυτές εκτιμούν πως μπορεί να ξεπεράσει τα 100 δισ.δολ. Και ενώ οι μηχανικοί εξακολουθούν να αγωνίζονται για να συγκρατήσουν και ελέγξουν τις ζημιές στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα στη Β.Α. Ιαπωνία, η κυβέρνηση της χώρας πιέζεται προκειμένου να αναθεωρήσει την ενεργειακή της πολιτική η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από την πυρηνική ενέργεια.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Tepco, οι πιστωτές της και η κυβέρνηση προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα πλάνο που θα επιτρέψει στην εταιρεία να αποκαταστήσει τα θύματα των ζημιών.

Σήμερα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Yoshihiko Noda υπαινίχθηκε πως η κυβέρνηση θα προσφέρει κάποιας μορφής στήριξη στην Tepco και πως υπάρχουν διάφοροι τρόποι για κάτι τέτοιο, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιοί είναι αυτοί.

Να σημειωθεί πως η Tepco έχει ήδη αρχίσει να καταβάλλει αποζημιώσεις στους κατοίκους της περιοχής γύρω από το εργοστάσιο οι οποίοι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανόν η Tepco να χρειαστεί να αυξήσει τα τιμολόγια ρεύματος προκειμένου να πληρώσει τις αποζημιώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα