Η Tουρκία ''φλερτάρει'' με τα οικόπεδα 5 και 6 της ΑΟΖ Κύπρου

Η Tουρκία ''φλερτάρει'' με τα οικόπεδα 5 και 6 της ΑΟΖ Κύπρου

Νέα ένταση σχεδιάζει η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ με προτίμηση στα οικόπεδα 5 και 6. Οι προσπάθειες συμμαχίας με την Αίγυπτο (Vid)

Εποφθαλμιά τα οικόπεδα 5 και 6 η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ και προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει την Αίγυπτο να ακυρώσει τη συμφωνία οριοθέτησης με την Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι που ωστόσο το Κάιρο μέχρι στιγμής απορρίπτει.

Μάλιστα η Τουρκία φαίνεται να θεωρεί ότι τώρα που η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αδύναμη οικονομικά, αποτελεί την μεγαλύτερη ευκαιρία να δημιουργήσει νέα ένταση στην περιοχή.

ADVERTISING

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ, φαίνεται να έχει ενημερώσει τη Λευκωσία ότι τον τελευταίο καιρό τουρκικά πολεμικά πλοία εισέρχονται ανενόχλητα στα οικόπεδα 5 και 6 στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μάλιστα το Ισραήλ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μέσα στο Μάη η Τουρκία να μεταφέρει ακόμη και πλατφόρμα σε ένα από τα δύο οικόπεδα για την έναρξη γεωτρήσεων.

Η Λευκωσία πάντως δεν πρόκειται να συνδράμει στην αναζωπύρωση της έντασης, αντίθετα θα απαντήσει μέσω της διπλωματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την επίσκεψη Αναστασιάδη στο Ισραήλ θα καταβληθεί προσπάθεια για ένα κοινό κατά κάποιοτρόπο Υπουργικό Συμβούλιο Αθήνας- Τελ Αβιβ- Λευκωσίας κάτι που θα στείλει και το πλέον ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα

Σε δηλώσεις του στις Τομές στα γεγονότα, ο νομικός Γιώργος Παμπορίδης, επεσήμανε ότι η Κύπρος πρέπει να στηριχθεί στις δικές τις δυνάμεις και ότι δεν πρέπει να περιμένει παρέμβαση άλλων χωρών να επιληφθεί του θέματος.

Πηγή: sigmalive.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νταβούτογλου: Εάν δεν μοιραστεί το φυσικό αέριο να διχοτομηθεί η Κύπρος

Η Κύπρος ''κάθεται'' πάνω σε 2 τρισ. ευρώ φυσικού αερίου

Κύπρος: Εντός Ιουνίου η δεύτερη γεώτρηση της Noble στο οικόπεδο 12

SHARE:

24Media Network