Η Βόρεια Κορέα απειλεί με αποστολή στρατού στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη

Η Βόρεια Κορέα απειλεί με αποστολή στρατού στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη
Η ισχυρή αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιο Γιονγκ AP

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας προειδοποιεί πως είναι έτοιμος να εισβάλλει στην Αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, καθώς η Νότια Κορέα "απέτυχε να σταματήσει την προπαγάνδα με τα φυλλάδια".

Η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, απείλησε με στρατιωτική δράση την Νότια Κορέα, καθώς κατηγόρησε τη Σεούλ για τις κακές διμερείς σχέσεις και την αποτυχία να εμποδίσει ακτιβιστές να πετούν φυλλάδια εναντίον της Πιονγκγιάνγκ.

Το Γενικό Επιτελείο του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού (KPA) δήλωσε ότι μελετά ένα “σχέδιο δράσης” για την επανένταξη ζωνών που έχουν αποστρατικοποιηθεί βάσει του ενδοκορεατικού συμφώνου του 2018 και “μετατρέπουν την πρώτη γραμμή σε φρούριο”.

Ο στρατός μας θα εφαρμόσει γρήγορα και διεξοδικά οποιεσδήποτε αποφάσεις και εντολές του Κόμματος και της κυβέρνησης”, δήλωσε το KPA, όπως μεταφέρει το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ έδωσε το πράσινο φως στους στρατιωτικούς αξιωματούχους ηγέτες να σχεδιάσουν το επόμενο βήμα ως αντίποινα στις πράξεις της Σεούλ. Μάλιστα, η ίδια είχε προειδοποιήσει τη Νότια Κορέα, πως θα πλήρωνε “ακριβό τίμημα” αν δεν έβαζε τέλος στην προπαγάνδα με τα φυλλάδια, προ ημέρων.

Σύμφωνα με το Reuters, η Η Κιμ Γιο Γιονγκ ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως “Με την εξουσία που μου έχει δώσει ο υπέρτατος ηγέτης μας, το κόμμα και το κράτος, έδωσα οδηγία στους επικεφαλής του τμήματος για τις σχέσεις με τον εχθρό να εκτελέσουν με αποφασιστικότητα την επόμενη δράση μας”.

Παράλληλα σε ανακοίνωση των Βορειοκορεατών στρατιωτικών, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως “Μελετούμε ένα σχέδιο δράσης για τη λήψη μέτρων που θα κάνει τον Στρατό να προχωρήσει στις ζώνες που αποστρατιωτικοποιήθηκαν βάσει της συμφωνίας Βορρά-Νότου και να μετατρέψει την πρώτη γραμμή σε φρούριο και να αυξήσει περαιτέρω τη στρατιωτική επαγρύπνηση ενάντια στον Νότο. Θα χαρτογραφήσουμε τα σχέδια στρατιωτικής δράσης για την ταχεία εκτέλεση των εν λόγω σχεδίων, ώστε να λάβουμε έγκριση από την Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή του Κόμματος”.

Η Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη

Η Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη, βρίσκεται στα σύνορα Βόρειας και της Νότια Κορέας και αποτελεί το τελευταίο ψυχροπολεμικό σύνορο του κόσμου από το 1971, όταν οι δύο Κορέες άνοιξαν την πρώτη τους τηλεφωνική γραμμή και τα γραφεία συνδέσμων μετά τον πόλεμο του 1950-1953.

Η Ζώνη έχει πλάτος 2 χλμ. και εκτείνεται κατά μήκος της κορεατικής χερσονήσου, από ακτή σε ακτή, χωρίζοντας τις δύο χώρες, μετά την ανακωχή μεταξύ τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα