10χρονος μαθητής σε ανάκριση, επειδή έγραψε κατά λάθος τη λέξη 'τρομοκρατία'

10χρονος μαθητής σε ανάκριση, επειδή έγραψε κατά λάθος τη λέξη 'τρομοκρατία'

Στο στόχαστρο της βρετανικής αστυνομίας βρέθηκε ένας 10χρονος μουσουλμάνος μαθητής, καθώς έγραψε κατά λάθος της λέξη τρομοκρατία στο μάθημα των αγγλικών

Ένας δεκάχρονος μουσουλμάνος ανακρίθηκε από τη βρετανική αστυνομία στη βόρεια Αγγλία αφού έγραψε κατά λάθος στο μάθημα των αγγλικών ότι ζει σ' ένα "terrorist house", ένα "σπίτι τρομοκρατών", μετέδωσε σήμερα το BBC.

Το αγόρι ήθελε να γράψει ότι ζει σ' ένα "terraced house", ένα σπίτι με αυλή, όμως οι δάσκαλοί του δεν συνειδητοποίησαν ότι είχε κάνει απλώς ένα λάθος και ανέφεραν το αγόρι στην αστυνομία, όπως προβλέπεται από τους νέους αντιτρομοκρατικούς κανονισμούς, οι επικριτές των οποίων υποστηρίζουν πως επικεντρώνονται στις κοινότητες των μουσουλμάνων.

Η αστυνομία ανέκρινε το παιδί και εξέτασε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι της οικογένειας. Η οικογένεια ζήτησε συγγνώμη τόσο από την αστυνομία όσο και από το σχολείο, μετέδωσε το BBC.

"Δεν θα έπρεπε να βάλουν ένα παιδί να τα περάσει όλα αυτά", είπε ο εξάδελφος του αγοριού, σύμφωνα με το BBC. Για να προστατευθεί η ταυτότητα του παιδιού, το BBC δεν αναφέρει ονόματα στο τηλεγράφημά του.

"Τώρα φοβάται να γράψει, να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του", πρόσθεσε ο εξάδελφος.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network