Ιαπωνία: Ένα αμερικανικό F-15 συνετρίβη στη θάλασσα

Ιαπωνία: Ένα αμερικανικό F-15 συνετρίβη στη θάλασσα

Ανοιχτά του Οκινάουα συνετρίβη ένα αμερικανικό F-15. O πιλότος έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και είναι σώος.

Ένα αμερικανικό F-15 συνετρίβη στη θάλασσα στα ανοιχτά του ιαπωνικού νησιού της Οκινάουα, ανέφεραν αξιωματούχοι της ιαπωνικής ακτοφυλακής. Σύμφωνα με τις αναφορές ο πιλότος έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και προφανώς είναι σώος.

"Έχουμε στείλει αεροπλάνα και πλοία στην περιοχή μετά τη λήψη κλήσης για βοήθεια από την αεροπορική βάση Καντένα", τη μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση στον Ειρηνικό Ωκεανό, είπε ένας υπάλληλος του ιαπωνικού Λιμενικού Σώματος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). "Μάθαμε ότι ο πιλότος, κατάφερε κάνοντας χρήση του αλεξίπτωτου να σωθεί και να πέσει στη θάλασσα" πρόσθεσε.

ADVERTISING

Η βάση της Καντένα στο νησί της Οκινάουα, έχει τους μισούς από τους 47.000 αμερικανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στην Ιαπωνία. Οι ντόπιοι συχνά παραπονούνται για την έλλειψη ασφάλειας από τις συμπεριφορές των στρατιωτών, αλλά και ρύπανση που προκαλείται από τη μαζική παρουσία των χιλιάδων ένστολων αμερικανών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network