Ιαπωνία: Τυφώνας απειλεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Γιατί χαίρονται οι σέρφερ

Ιαπωνία: Τυφώνας απειλεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Γιατί χαίρονται οι σέρφερ
Σέρφερ κάνει εξάσκηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο @ 2021 David Goldman / AP IMAGES

Το ενδεχόμενο ενός τυφώνα στις ακτές της Ιαπωνίας την επόμενη βδομάδα, χαροποιεί τους σέρφερ που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τι δείχνουν οι προβλέψεις.

Οι Ιάπωνες κάτοικοι μπορεί να ανησυχούν για τον τυφώνα που φαίνεται να σχηματίζεται στα ανοιχτά της ακτής την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο οι σέρφερ που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκίνησαν επίσημα σήμερα, δεν φοβούνται και βρίσκουν ενδιαφέρουσα την πιθανότητα να έρθουν αντιμέτωποι με πελώρια κύματα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο διεξάγονται κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, με τον καιρό να αποτελεί σημαντικό παράγοντα σε πολλά αθλήματα. Για παράδειγμα, η ζέστη και η υγρασία η αναμένεται να επηρεάσουν κάποιους αγώνες.

Παρομοίως οι άνεμοι και τα κύματα, που είναι σημαντικά στοιχεία για το σερφ, ενδέχεται να φέρουν αλλαγές στο συγκεκριμένο αγώνισμα που θα κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Surfline, η οποία παρέχει προβλέψεις για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, προειδοποιεί για τροπικό κυκλώνα που θα ξεκινήσει την Κυριακή και θα συνεχιστεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα, με μια παρατεταμένη διαδρομή μεσαίου μεγέθους κυμάτων κατά τη διάρκεια του οκταήμερου διαγωνισμού.

“Θα υπάρξουν καλά κύματα. Υπάρχει ένας ισχυρός τυφώνας εδώ έξω από την ακτή της Ιαπωνίας και γνωρίζουμε ότι τα κύματα θα γίνουν μεγαλύτερα”, δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Σέρφινγκ Φερνάντο Αγκουέρε σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Οι αναφορές για πιθανό τυφώνα χαροποίησαν αρκετούς από τους αθλητές, καθώς οι σέρφερ ανησυχούσαν ότι τα μικρά και αδύναμα κύματα δεν θα τους επέτρεπαν να δείξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους στο κοινό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα