Υεμένη: Τριήμερη εκεχειρία ανακοίνωσαν οι αντάρτες έπειτα από τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Υεμένη: Τριήμερη εκεχειρία ανακοίνωσαν οι αντάρτες έπειτα από τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία
Αεροπορικές επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας εναντίον της Υεμένης 2022 Hani Mohammed/AP Photo

Διακόπτονται για τρεις ημέρες όλες οι στρατιωτικές ενέργειες εναντίον της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με εκπρόσωπο των ανταρτών Χούθι της Υεμένης. Οι προϋποθέσεις για μία οριστική και μόνιμη εκεχειρία.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν τις επιθέσεις τους στη χώρα τους και στη Σαουδική Αραβία για “τρεις ημέρες”, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον του γειτονικού βασιλείου.

“Τα πλήγματα πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως και όλες οι στρατιωτικές ενέργειες εναντίον της Σαουδικής Αραβίας θα διακοπούν για ένα τριήμερο”, δήλωσε στο Twitter ένας εκπρόσωπος των Χούθι, ο Μοχάμεντ Αμπντεσαλάμ, επικαλούμενος τον Μαχντί αλ-Μασάτ, υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ανταρτών.

Αεροπορικές επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας εναντίον της Υεμένης 2022 Hani Mohammed/AP Photo

Αυτή η εκεχειρία θα μπορούσε να γίνει μια “οριστική και μόνιμη δέσμευση”, εάν η Σαουδική Αραβία άρει τον “αποκλεισμό” της Υεμένης, διακόψει τις αεροπορικές επιδρομές και αποσύρει τις “ξένες δυνάμεις” της από το έδαφος της Υεμένης, συμπλήρωσε ο Μοχάμεντ Αμπντεσαλάμ.

Αυτή η δέσμευση προσφέρει επίσης τον τερματισμό των επιθέσεων των Χούθι στο έδαφος της Υεμένης, ιδίως περιμετρικά της πόλης Μαρίμπ, όπου μαίνονται οι μάχες τους τελευταίους μήνες. Περιλαμβάνει επίσης την ανταλλαγή κρατουμένων.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την επομένη μιας σειρά επιθέσεων των ανταρτών εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, με τη μία εξ αυτών να προκαλεί, χωρίς θύματα, μια γιγαντιαία πυρκαγιά σε μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στην Τζέντα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα