Ικανοποίησή Γιούνκερ για την συμφωνία-γέφυρα

Ικανοποίησή Γιούνκερ για την συμφωνία-γέφυρα

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε από την Κύπρο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ότι έμεινε ικανοποιημένος για την επίτευξη της σημαντικής συμφωνίας- γέφυρα για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι χαίρεται διότι το ΕCOFIN και η ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για χρηματοδότηση - γέφυρα προς την Ελλάδα, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα Αυγούστου.

Ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Λευκωσία, ρωτήθηκε σε συνέντευξη τύπου κατά πόσο είναι δίκαιη για την Ελλάδα η συμφωνία της περασμένης Δευτέρας και κατά πόσο θα έχει αποτελέσματα.

Στην απάντησή του τόνισε:

«Πιστεύω ότι η συμφωνία με την Ελλάδα θα οδηγήσει στα αναμενόμενα αποτελέσματα, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί το συνολικό πρόγραμμα».

Πρέπει να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, επεσήμανε και εξήγησε:

«Αυτό δεν έχει να κάνει με τον κ. Τσίπρα, ή την παρούσα κυβέρνηση, ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει να κάνει με την Ελλάδα».

Ο κ. Γιούνκερ είπε χαριτολογώντας ότι παρακολούθησε από την τηλεόραση μέχρι τις 2.30 το πρωί τη συζήτηση στην Ελληνική Βουλή και δεν καταλάβαινε, γιατί δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα. Ωστόσο, είπε, άκουσε πολλές φορές να αναφέρεται το όνομα του.

Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, πρόσθεσε, τον ενημέρωσε ο συνεργάτης του Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στην αρχική του δήλωση ο Πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι «οι σκληρές αποφάσεις και η δέσμευση έχουν αποδώσει στην Κύπρο, όπως στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία» και συνέστησε «και άλλοι να το λάβουν αυτό υπόψη».

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία
SHARE:

24Media Network