Ηλικιωμένη πέθανε από τσίμπημα κόκκορα

Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου. 123RF.COM

Το ράμφος του πουλερικού προκάλεσε αιμορραγία στη γυναίκα που έπασχε από φλεβίτιδα. Τι λένε οι ειδικοί γι αυτήν την σπάνια περίπτωση, που εκτυλίχθηκε στην Αυστραλία.

Μια ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της στην Αυστραλία μετά από τσίμπημα που δέχθηκε από κόκκορα.

Σύμφωνα με το ABC, η γυναίκα μάζευε αυγά από το κοτέτσι όταν ο αγριεμένος κόκκορας της επιτέθηκε και την χτύπησε με το ράμφος του στο αριστερό της πόδι, προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία.

Την υπόθεση του θανάτου της γυναίκας μελέτησε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου της Αδελαϊδας Roger Byard. Η αυτοψία που έγινε έδειξε οτι η γυναίκα είχε υποστεί δυο μικρούς τραυματισμούς σε κιρσούς, απ' όπου προκλήθηκε η απώλεια αίματος.

 Όπως δήλωσε ο καθηγητής, οι άνθρωποι με κιρσώδεις φλέβες αιμορραγούν πολύ γρήγορα.

Οι κιρσοί είναι είναι στριμμένες και διευρυμένες φλέβες που διογκώνονται πάνω από την επιφάνεια του δέρματος.

"Έίχα περιπτώσεις με ανθρώπους που ενώ περπατούσαν στο σπίτι τους έπεσαν πάνω σε έπιπλα και τραυματίστηκαν" είπε χαρακτηριστικά.

Αν και παραδέχθηκε οτι οι επιθέσεις από κόκκορες είναι σπάνιες, τόνισε πως η συγκεκριμένη υπόθεση δημιούργησε ανησυχίες για τους κινδύνους των κατοικιδίων.

Επικεντρώθηκε ωστόσο στους ηλικιωμένους που πάσχουν από φλεβίτιδα, λέγοντας πως πρέπει να καταλάβουν οτι μπορεί να είναι αρκετά ευάλωτοι σε ατυχήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυστραλία
SHARE: