"Ημέρα της Ελλάδας" στη Wall Street

"Ημέρα της Ελλάδας" στη Wall Street

Η ελληνική σημαία θα αναρτηθεί σήμερα, Δευτέρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Διαβάστε γιατί

"Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης" είναι σήμερα, Δευτέρα, στο πλαίσιο του 15ου ετήσιου επενδυτικού φόρουμ (Capital Link Greek Investor Forum), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Μανχάταν.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα παραθέσει επίσημη δεξίωση προς τιμήν της ελληνικής αποστολής, των εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, που είναι εισηγμένες στο NYSE Euronext και των εταιρειών που θα συμμετέχουν στο συνέδριο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Χρηματιστήριο της αμερικανικής μεγαλούπολης θα αναρτήσει και φέτος την ελληνική σημαία στη Γουόλ Στριτ και έχει εκδώσει ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει την ελληνική συμμετοχή.

Στην αυριανή τελετή για να χτυπήσουν το καμπανάκι λήξης (Closing Bell) της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης θα λάβουν μέρος Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη οργανισμών και τραπεζών από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Όπως τονίζεται σε σχετικό ανακοινωθέν, «η ενεργός συμμετοχή του NYSE Euronext αναβαθμίζει το κύρος και την προβολή της Ελλάδας και του συνεδρίου σ' ένα ευρύτατο διεθνές επενδυτικό κοινό».

Αύριο το βράδυ, στο πλαίσιο του συνεδρίου, «για τη συμβολή του στη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών επιχειρηματικών και επενδυτικών σχέσεων», όπως υπογραμμίζεται από τους διοργανωτές του συνεδρίου, θα τιμηθεί ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κάλαμος και ο οποίος, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ανήκει στους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς.

Τέλος, αναφέρεται ότι στο συνέδριο της Τρίτης, όπου θα λάβουν μέρος στελέχη και εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών και επιχειρηματικών ομίλων από τις ΗΠΑ, καθώς και Έλληνες επιχειρηματίες, κεντρικός ομιλητής, κατά τη διάρκεια του γεύματος, θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε ζωντανή σύνδεση από την Αθήνα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network