Ινδία: Απεβίωσε νοσοκόμα που είχε πέσει σε κώμα για 42 χρόνια μετά τον άγριο βιασμό της

Ινδία: Απεβίωσε νοσοκόμα που είχε πέσει σε κώμα για 42 χρόνια μετά τον άγριο βιασμό της

Σε νοσοκομείο του Μουμπάι άφησε την τελευταία της πνοή, η Αρούνα Σανμπάουνγκ, η οποία είχε πέσει σε κώμα έπειτα από τον βιασμό της, το 1973

Μία ινδή νοσοκόμα που ήταν σε κώμα για 42 χρόνια έπειτα από τον βιασμό της από έναν νοσοκομειακό υπάλληλο εν ώρα υπηρεσίας, απεβίωσε το πρωί της Δευτέρας.

Η Αρούνα Σανμπάουνγκ υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες και παρέλυσε έπειτα από τον βιασμό της σε νοσοκομείο της Μουμπάι το 1973.

Διατηρείτο στη ζωή τρεφόμενη με σωληνάκι από τη μύτη, αλλά έπαθε πνευμονία πριν από έξι ημέρες, δήλωσε νοσοκομειακός αξιωματούχος.

Η υπόθεσή της προκάλεσε δημόσια συζήτηση στην Ινδία σχετικά με την ευθανασία.

"Η κ. Σανμπάουνγκ πέθανε στις 08:30 της Δευτέρας. Βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας και είχε τεθεί υπό αναπνευστική υποστήριξη", δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου KEM της Μουμπάι.

"Το τραυματισμένο πουλάκι μου τελικά πέταξε μακριά. Και έδωσε στην Ινδία πριν φύγει έναν νόμο για την παθητική ευθανασία". δήλωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πίνκι Βιράνι, που έγραψε την "Ιστορία της Αρούνα".

Η Σανμπάουνγκ ήταν 25 ετών όταν βιάστηκε από τον καθαριστή του νοσοκομείου, ο οποίος την στραγγάλισε με αλυσίδες και την άφησε να πεθάνει στις 27 Νοεμβρίου 1973. Τελικά κατάφερε να επιβιώσει για τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες.

Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network