Ινδία: Δεκάδες εγκλωβισμένοι μέσα σε σήραγγα μετά από κατάρρευση παγετώνα

Ινδία: Δεκάδες εγκλωβισμένοι μέσα σε σήραγγα μετά από κατάρρευση παγετώνα
Η ινδική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών καθαρίζει συντρίμμια αφότου ένα μέρος του παγετώνα Nanda Devi κατέρρευσε, 9 Φεβρουαρίου 2021. AP

Η κατάρρευση τμήματος παγετώνα στα Ιμαλάϊα έχει αφήσει πίσω της 28 καταγεγραμμένους μέχρι στιγμής νεκρούς και δεκάδες εγκλωβισμένους μέσα σε μία σήραγγα, μπλοκαρισμένη από λάσπη και βράχους.

Διασώστες δίνουν μάχη για να απελευθερώσουν περίπου 35 Ινδούς εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε μια σήραγγα, δύο ημέρες μετά την κατάρρευση τμήματος παγετώνα των Ιμαλαΐων στην Ινδία.

Οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους εργάζονταν σε δύο σταθμούς παραγωγής ενέργειας στο φράγμα Ρισιγκάνγκα. Ορισμένοι εγκλωβίστηκαν σε δύο σήραγγες που μπλοκαρίστηκαν από κύματα, λάσπη και βράχους.
Οι εργάτες είναι μεταξύ των 197 ανθρώπων που σύμφωνα με τους αξιωματούχους εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς ο αριθμός των νεκρών από τη φυσική αυτή καταστροφή ανήλθε σε 28.

Στρατιώτες με εκσκαφείς απομάκρυναν βράχους από την είσοδο της σήραγγας μήκους 2,5 χιλιομέτρων, ενώ οπτικό υλικό που αναρτήθηκε από την αστυνομία στη μεθόριο Ινδίας-Θιβέτ δείχνει διασώστες να ελέγχουν τη στάθμη του νερού μέσα στη σήραγγα.

Οι διασώστες ευελπιστούν να ανοίξουν τη σήραγγα μέχρι αργότερα σήμερα, δήλωσε ο Ασόκ Κουμάρ, ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας στο κρατίδιο Ουταρακάντ, όπου σημειώθηκε η πλημμύρα. Δεκατρία χωριά έχουν αποκοπεί εξαιτίας της πλημμύρας και τους παρέχονται προμήθειες από αέρος, όπως είπε στο κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σαχ.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη διακριβώσει την αιτία της καταστροφής παρότι οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η πυκνή χιονόπτωση ακολουθούμενη από την έντονη ηλιοφάνεια και την άνοδο της θερμοκρασίας πιθανόν να προκάλεσε την κατάρρευση του παγετώνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα