Ινδία: Έβαλαν “νεκρό” σε κατάψυξη και ξύπνησε μετά από 20 ώρες

Ινδία: Έβαλαν “νεκρό” σε κατάψυξη και ξύπνησε μετά από 20 ώρες
Ινδία: "Νεκρός" άνδρας που τοποθετήθηκε σε κατάψυξη, ξυπνά μετά από 20 ώρες screenshot independent

Ένας άνδρας τοποθετήθηκε στην κατάψυξη από την οικογένειά του, που όπως ισχυρίζεται, τον πέρασε για νεκρό. Ξύπνησε 20 ώρες αργότερα. Η αστυνομία ερευνά αν υπήρχε δόλος.

Η ινδική αστυνομία έσωσε έναν 74χρονο άνδρα από έναν καταψύκτη στον οποίο τοποθετήθηκε από τον αδερφό του, αφού η οικογένειά του υπέθεσε ότι είχε πεθάνει, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται.

Ο Balasubramanian Kumar ήταν σοβαρά άρρωστος και ενώ κοιμόταν στο χωριό του, στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού, η οικογένειά του παρατήρησε ότι είχε σταματήσει να κινείται τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου το απόγευμα.

Υποθέτοντας ότι είχε πεθάνει, η οικογένεια ζήτησε να της παραδοθεί ένα κουτί κατάψυξης, ώστε να μπορούν να κρατήσουν το σώμα για την εκτέλεση των τελετών που στην Ινδία συμπεριλαμβάνουν την διατήρηση και μεταφορά του σώματος κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, όταν ένας υπάλληλος της εταιρείας ψυγείων ήρθε να το πάρει την επόμενη μέρα, παρατήρησε ότι ο άνδρας έδειχνε σημάδια κίνησης.

Η οικογένεια κλήθηκε και όταν έλεγξαν, συνειδητοποίησαν ότι ο κ. Kumar εξακολουθούσε να αναπνέει, οπότε ζήτησαν βοήθεια. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας κρατήθηκε στον καταψύκτη για περίπου 20 ώρες.

Ο επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας ανέφερε ότι κλήθηκαν στο σπίτι την Τρίτη 13 Οκτωβρίου από την εταιρεία ψυγείων και ότι έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον των μελών της οικογένειας που κήρυξαν τον κ. Kumar νεκρό χωρίς τον κατάλληλο ιατρικό έλεγχο.

Η υπόθεση ουσιαστικά αφορά κατηγορίες αμέλειας, συμπεριφοράς που θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και πράξη που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ή την προσωπική ασφάλεια άλλων , σύμφωνα με τον Ινδικό Ποινικό Κώδικα.

Το περιστατικό έχει προσελκύσει την προσοχή του κοινού μετά από την δημοσίευση του παρακάτω βίντεο από ένα τοπικό κανάλι που δείχνει τον κ. Kumar να κινείται μέσα στο κουτί της κατάψυξης.

Στο βίντεο, ακούγεται ένας άντρας να λέει ότι ο αδελφός του είναι νεκρός, ακόμη και όταν ο άνθρωπος πίσω από την κάμερα του λέει ότι το χέρι του κ. Kumar κουνιέται μέσα στο κουτί.

“Τα χέρια του τρέμουν, πώς;” ρωτάει το άτομο πίσω από την κάμερα. “Ω, τρέμει”, λέει ο αδελφός, που τοποθέτησε το “νεκρό” σώμα στην κατάψυξη.

“Πώς μπορεί να είναι εφικτό αυτό αν είναι νεκρός;” ρωτάει ο εργαζόμενος στην εταιρεία ψυγείων, για να λάβει την απάντηση:Η ψυχή του δεν τον έχει αφήσει ακόμα”.

Το κανάλι ανέφερε ότι ο κ. Kumar βγήκε αμέσως από τον καταψύκτη και μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο της πόλης του Σάλεμ, όπου εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία, σύμφωνα με τον Independent.

Προσοχή! Σκληρές εικόνες

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα