Ινδία: Η κυβέρνηση “έκλεισε” το internet κατά τη διάρκεια γραπτών εξετάσεων

Ινδία: Η κυβέρνηση “έκλεισε” το internet κατά τη διάρκεια γραπτών εξετάσεων
Υποψήφιοι εξεταζόμενοι, στην είσοδο εξεταστικού κέντρου για τις εξετάσεις εισαγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Ινδίας. ap/Mahesh Kumar A.

Απαγόρευση στην πρόσβαση διαδικτύου, επέβαλε την Κυριακή (26/09) η Ινδική κυβέρνηση, προκειμένου να μην διαρρεύσουν θέματα κατά τη διάρκεια εξετάσεων, για θέσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την ινδική πολιτεία Ρατζαστάν, βρέθηκαν εκτός διαδικτύου την Κυριακή (26/09), σε μια προσπάθεια της Κυβέρνησης να περιορίσει τη διαρροή θεμάτων κατά τη διάρκεια γραπτών εξετάσεων.

Εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιοι συμμετείχαν στις φετινές εξετάσεις επιλογής δασκάλων (REET), μια διαδικασία που ανοίγει τον δρόμο για την απασχόληση σε πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σχολεία της Ινδίας.

Η κυβέρνηση της Ινδίας, εν όψει των εξετάσεων, δημιούργησε χιλιάδες εξεταστικά κέντρα σε όλη την πολιτεία, με πολλούς να ταξιδεύουν από άλλες πολιτείες, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτές. Μάλιστα, ο αριθμός των φετινών υποψηφίων ήταν αρκετά μεγάλος μιας και οι εν λόγω εξετάσεις είχαν να διεξαχθούν από το 2018.

Ωστόσο, εξαιτίας περιστατικών διαρροής θεμάτων από τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση διέταξε αυτή τη φορά, οι περιφέρειες να εκδώσουν περιορισμούς στο διαδίκτυο για να αποτραπούν τυχόν διαρροές.

Τουλάχιστον 10 περιφέρειες έκλεισαν το διαδίκτυο τους. Στην Τζαϊπούρ, την πολυπληθέστερη πολιτεία της Ινδίας με τους 6,6 εκατομμύρια κατοίκους, το διαδίκτυο απενεργοποιήθηκε από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με τον διοικητή της Τζαϊπούρ, Ντίνες Κουμάρ Γιαντάβ.

“Υπήρχαν τόσοι πολλοί υποψήφιοι.. θέλαμε μόνο να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξει διαρροή”, δήλωσε ο Γιαντάβ.

“Κάποιοι προσπάθησαν να “κλέψουν” αλλά πολλούς τους πιάσαμε. Λόγω της διακοπής στο διαδίκτυο, οι εξετάσεις δεν διέρρευσαν”, πρόσθεσε.

Κι άλλες, εξίσου μεγάλες πολιτείες επέβαλαν επίσης, προσωρινή διακοπή λειτουργίας στο διαδίκτυο, με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έμειναν εκτός σύνδεσης, να φθάνει τα 25,2 εκατομμύρια άτομα.

Μεταξύ των αυστηρών μέτρων που πάρθηκαν για τη δίκαιη διεξαγωγή των εξετάσεων, ήταν και η χρήση καμερών κλειστού κυκλώματος σε όλα τα εξεταστικά κέντρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ρατζαστάν, Άσοκ Γκέλοτ.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι, έπρεπε να αφήσουν κατά την άφιξή τους στα εξεταστικά κέντρα, τις προσωπικές τους μάσκες κατά του κορονοϊού και να χρησιμοποιήσουν νέες που παρείχε εκείνη τη στιγμή, το εκάστοτε κέντρο.

Σύμφωνα με το CNN, όλη η διαδικασία των εξετάσεων από την αρχή μέχρι και τη λήξη τους, παρακολουθήθηκε στενά και βιντεοσκοπήθηκε. Αν κάποιος εξεταζόμενος εμπλεκόταν με διαρροή θεμάτων, θα έχανε τη συμμετοχή του στις εξετάσεις, ενώ θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος μέχρι και με νομικές διαδικασίες.

Η πολιτεία Ρατζαστάν, δεν είναι η πρώτη φορά που απενεργοποιεί την παροχή διαδικτύου. Το ίδιο συνέβη και το 2018 κατά τη διάρκεια εξετάσεων για υποψήφιους αστυφύλακες.

Τόσο τα σχολεία, τα εξεταστικά κέντρα και η κυβέρνηση, έχουν πειραματιστεί τα τελευταία χρόνια με διάφορες στρατηγικές για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. Πολλές από αυτές όμως, έχουν εγείρει έντονες αντιδράσεις, με το πιο ακραίο παράδειγμα να έχει σημειωθεί το 2019, όταν ένα σχολείο στην πολιτεία Καρνατάκα, ζήτησε από τους μαθητές να φορούν χάρτινα κουτιά στο κεφάλι τους κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα