Ινδονησία: Τουλάχιστον 75 τραυματίες στο χρηματιστήριο της Τζακάρτα - Κατέρρευσε ο 1ος όροφος

Ινδονησία: Τουλάχιστον 75 τραυματίες στο χρηματιστήριο της Τζακάρτα - Κατέρρευσε ο 1ος όροφος
TWITTER

Πανικός προκλήθηκε από την κατάρρευση που ευτυχώς σημειώθηκε σε ώρα διαλείμματος

Τουλάχιστον 75 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τη θεαματική κατάρρευση σήμερα τμήματος εσωτερικού ορόφου του κτιρίου που στεγάζει το Χρηματιστήριο της Τζακάρτας, γεγονός σπάνιο το οποίο προκάλεσε πανικό στην επιχειρηματική συνοικία, σύμφωνα με τις ινδονησιακές αρχές.

Τμήμα του πρώτου ορόφου υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσουν στο ισόγειο πολλά μπάζα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ατύχημα και όχι για έκρηξη.

ADVERTISING

«Ο αριθμός των τραυματιών από την κατάρρευση του ορόφου του ινδονησιακού Χρηματιστηρίου είναι 75», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας Σέτιο Ουασίστο.

Δεν υπήρξε νεκρός κατά το περιστατικό, επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του Χρηματιστηρίου Τίτο Σουλίστιο.

Οι τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους φέρουν τραύματα στα χέρια και τα πόδια, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε ένας άλλος εκπρόσωπος της αστυνομίας της Τζακάρτας, ο Άργκο Γιουγουόνο.

«Το ατύχημα συνέβη στον πρώτο όροφο. Είναι ο όροφος από τον οποίο περνούν πολυάριθμοι εργαζόμενοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα στον συνολικό αριθμό των τραυματιών.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν σκηνές πανικού καθώς άνθρωποι φωνάζουν και βγαίνουν τρέχοντας έξω από το κτίριο λίγο μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε γύρω στις 12:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας).

Περίπου εκατό αστυνομικοί και διασώστες εστάλησαν στον τόπο του ατυχήματος, στην καρδιά της επιχειρηματικής συνοικίας της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να διακοπεί για ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων. Προκλήθηκαν τεράστια μποτιλιαρίσματα στο κέντρο της πόλης τα οποία επιδεινώθηκαν εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών.

Παρά το χάος, οι συναλλαγές συνεχίσθηκαν όπως συνήθως το απόγευμα, δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας συναλλαγών, η Ρεζά Αντίκα.

Λίγο μετά τις 14:00 (09:00 ώρα Ελλάδας), δηλαδή μόλις δύο ώρες μετά το περιστατικό, το κτίριο, που είχε προσωρινά κλείσει, άνοιξε και πάλι και οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στα γραφεία τους.

SHARE:

24Media Network