Influencer θα αναδειχθεί άγιος με τη συγκατάθεση του Πάπα

Διαβάζεται σε 2'
Influencer θα αναδειχθεί άγιος με τη συγκατάθεση του Πάπα
O Carlo Acutis πέθανε το 2006, από λευχαιμία. AP Photo Gregorio Borgia

Σε συνάντηση του Πάπα με το τμήμα αγιοποιήσεων του Βατικανού άνοιξε ο δρόμος για να γίνει άγιος ο «Influencer του Θεού».

Έφηβος που γεννήθηκε στο Λονδίνο και έζησε πολλά χρόνια στην Ιταλία, έγινε γνωστός ως «Ιnfluencer του Θεού», χάριν μιας ιστοσελίδας στην οποία επιχείρησε να τεκμηριώσει κάθε αναφερόμενο Ευχαριστιακό θαύμα.

Ο Carlo Acutis πέθανε το 2006, σε ηλικία 15 ετών, στη Μόντσα. Είχε διαγνωστεί με λευχαιμία. Η σορός του μεταφέρθηκε στην Ασίζη ένα χρόνο μετά τον θάνατό του και αυτή τη στιγμή εκτίθεται πλήρως μαζί με άλλα κειμήλια που συνδέονται με αυτόν.

Με τη συγκατάθεση του Πάπα που του ‘πίστωσε’ δεύτερο θαύμα, ανοίγει ο δρόμος για να γίνει ο πρώτος millennial που θα αγιοποιηθεί.

Το πρώτο βήμα προς το να γίνει άγιος ο εκλιπών έγινε το 2020, όταν του αναγνωρίστηκε το θαύμα της θεραπείας ενός φοιτητή στη Φλωρεντία, που είχε εγκεφαλική αιμορραγία, έπειτα από ένα τραύμα στο κεφάλι.

Τώρα του αναγνωρίζεται και η θεραπεία ενός παιδιού από τη Βραζιλία, από συγγενή ασθένεια που προσβάλλει το πάγκρεας. Σύμφωνα με το BBC αυτό το θαύμα εγκρίθηκε από τον Πάπα, στη συνάντηση που είχε με το τμήμα αγιοποιήσεων του Βατικανού.

Τα θαύματα συνήθως διερευνώνται και αξιολογούνται σε μια περίοδο αρκετών μηνών, με ένα άτομο να είναι επιλέξιμο για άγιος, αφού έχει πιστωθεί δύο. Για να θεωρηθεί κάτι ως θαύμα, τυπικά απαιτείται μια πράξη που φαίνεται να είναι πέρα από τις φυσικές δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η ξαφνική θεραπεία ενός ατόμου που φαίνεται να απειλείται άμεσα με θάνατο.

Η ιστοσελίδα που δημιούργησε και ασχολείτο με την τεκμηρίωση κάθε αναφερόμενου Ευχαριστιακού θαύματος, είχε ‘βγει’ στον αέρα λίγες ημέρες πριν το θάνατο του. Το site μεταφράστηκε στη συνέχεια, σε πολλές διαφορετικές γλώσσες και χρησιμοποιείται ως βάση για μια έκθεση που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα