Ingrid Escamilla: Το χρονικό του αποτρόπαιου εγκλήματος – Σοκάρουν οι πληροφορίες

Ingrid Escamilla: Το χρονικό του αποτρόπαιου εγκλήματος – Σοκάρουν οι πληροφορίες
Μεξικό

Ένα φρικτό έγκλημα έχει συγκλονίσει το Μεξικό. Ο δολοφόνος της Igrid, την μαχαίρωσε και ύστερα τη διαμέλισε πετώντας κομμάτια της σάρκας της στην αποχέτευση. Θύελλα αντιδράσεων

Ο 46χρονος Erik Francisco Robledo δολοφόνησε με βάρβαρο τρόπο την 25χρονη κοπέλα του Ingrid Escamilla Vargas. Το αποτρόπαιο έγκλημα έχει συγκλονίσει την τοπική κοινότητα του Μεξικού η οποία διαδηλώνει για το φρικτό έγκλημα και ζητά δικαιοσύνη για το άτυχο θύμα.

Η δολοφονία συνέβη σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Gustavo A. Madero, στο Μεξικό, όπου και το ζευγάρι συγκατοικούσε. Ύστερα από έναν άγριο καυγά ο Robeldo μαχαίρωσε βίαια την νεαρή κοπέλα ενώ όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε πέταξε κομμάτια από την σάρκα και τα εντόσθια της στην αποχέτευση γιατί “ένιωσε ντροπή”.

Στις φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν λίγες στιγμές μετά τη δολοφονία, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του υπόπτου από την αστυνομία, ο 46χρονος εγκληματίας φαίνεται γεμάτος από το αίμα του θύματός του.

Ο 46χρονος Erik Francisco Robledo,  δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: “Ξεκινήσαμε να μαλώνουμε. Είπε ότι θέλει να με σκοτώσει και της είπα κάντο. Άρπαξε ένα μαχαίρι και εγώ της είπα να το κάνει γρήγορα. Με μαχαίρωσε μια φορά και της είπα να το κάνει πιο δυνατά. Και προσπάθησε ακόμα δύο φορές”.

Όταν ρωτήθηκε γιατί διαμέλισε το πτώμα της γυναίκας απάντησε: “Δεν ήθελα κανείς να μάθει τι έκανα. Χρησιμοποίησα το ίδιο μαχαίρι με το οποίο μου επιτέθηκε για να τη μαχαιρώσω στον λαιμό. Πέταξα κομμάτια από το νεκρό σώμα της στην αποχέτευση γιατί ένιωσα ντροπή”.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει τον άντρα γεμάτο αίματα να βγαίνει από το διαμέρισμα και να ανακρίνεται από την αστυνομία σε ένα περιπολικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η αστυνομία ειδοποιήθηκε από την πρώην σύζυγό του Robeldo, στην οποία και ο ύποπτος είχε ομολογήσει το έγκλημά του, όπως και στον 14χρονο γιό του.

Η δήμαρχος της πόλης του Μεξικού καταδίκασε την δολοφονία της Igrid. Με δημοσίευσή της στο Twitter σχολίασε πως ο δράστης έχει συλληφθεί και πως ο Εισαγγελέας θα απαιτήσει την μέγιστη των ποινών, ενώ δήλωσε πως οι σκέψεις της είναι με την οικογένεια του θύματος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Milenio μετέδωσε πως η νεαρή είχε υποβάλει καταγγελία σε βάρος του συντρόφου της πριν από λίγους μήνες, αλλά κατόπιν την απέσυρε, ενώ εντύπωση προκαλεί πως η εισαγγελέας που εκδίκασε την υπόθεση δεν δέχτηκε το βίντεο της ομολογίας του ως τεκμήριο.

Δικαιοσύνη για την Igrid

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι γυναίκες στο Μεξικό αλλά και ανά τον κόσμο είναι στο πλευρό της Igrid και ζητούν δικαιοσύνη για το άτυχο θύμα.

Με χάσταγκ όπως #JusticiaParaIngrid ή #IngridEscamilla εκφράζουν την οργή τους για τη βίαιη δολοφονία της.

Δολοφονίες γυναικών στο Μεξικό

Κατά μέσο όρο, δολοφονούνταν δέκα γυναίκες την ημέρα στο Μεξικό το 2018, τη χρονιά με τον υψηλότερο αριθμό γυναικοκτονιών των τελευταίων τριών δεκαετιών, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα. Πάνω από το 40% των επιθέσεων σε βάρος γυναικών διαπράχθηκε από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους.

«Το Μεξικό είναι αντιμέτωπο με μια τεράστια πρόκληση όσον αφορά τη βία σε βάρος των γυναικών», τόνισε το Ινστιτούτο σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα και προέτρεψε τα μέσα ενημέρωσης να δείχνουν «επαγγελματισμό».

Σάλος με το πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Φωτογραφία της σορού δημοσιεύθηκε στο πρωτοσέλιδο της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας Pasala, η οποία δημοσιεύει συχνά μακάβρια ρεπορτάζ με πηχυαίους τίτλους. Στην υπόθεση της Ίνγκριντ, αφέθηκε να εννοηθεί ότι επρόκειτο για έγκλημα «πάθους» με τον τίτλο να ρίχνει το «φταίξιμο» στον «θεό του έρωτα».

Lexie Jones/Twitter

Lexie Jones/Twitter

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα